Loucretia's

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

7 κι ενα ακομη Αμαρτημα



Η Ελληνίδα εστειλε προσκληση στον Οικο μας για συμμετοχη στο μπλογκοπαιχνιδο «Τα 7 Θανασιμα Αμαρτηματα» και κατα ποσο εχουμε υποκυψει σ΄αυτα. Τωρα βεβαια, τι να γραψουν οι Βοργιες για αμαρτηματα αφου από μονοι τους είναι το 8ο Θανασιμο Αμαρτημα!

Όμως το παιχνιδι είναι παιχνιδι γι αυτό καλεσα τα μελη του Οικου και τους ανακοινωσα τη προθεση μου να απονειμω το ονομα του καθενα σε ένα Αμαρτημα και οποιο περισσευε θα το χαριζα σε φιλους μας, χοχοχο. Τι ηταν να το πω, ξεσπασε τρελος καυγας, πιαστηκαμε μπουκλα με μπουκλα γιατι ολοι ηθελαν για τον εαυτο τους τη Λαγνεια (ειμαστε λαγνο κι ερωτιαρικο σόι). Για να μη γκρεμιστουν συνθεμελα τα ανακτορα και καουν όλα τα λαμπιονια του template, μοιρασα με συντομες και δημοκρατικες (aka πατησα τσιριδα) διαδικασιες τα Αμαρτηματα κι ελπιζω ολοι να είναι ευχαριστημενοι... (ποιος εβαλε Atlacoll στο σαμπουαν μου;;;;)

•Λαγνεία (luxuria)
Εκπροσωπειται από την Idακι λογω του εκκρηκτικου ντεκολτε της και των "αθωων" ανταποκρισεων που στελνει απο εκδρομες σε λιμνες και βουνα, ενώ τα κειμενα της θα επρεπε να εχουν υποτιτλο «Νυχτες Μαγικες κι Ονειρεμενες στην Εγγλεζια" :-Ρ

• Oργή (ira )
Απονεμεται στον Αlexandro. Κι αν σας ξεγελα το μειλιχιο υφος του, σας πληροφορω ότι προχθες τσακωνοταν εξαλλα («Θα σου δωσω να φας το καπελο σου»)μ' εναν κακοτροπο αγνωστο μπροστα στα εκπληκτα ματια των αστυνομικων των ΜΑΤ στη Σολωνος.

• Λαιμαργία (gula)
Το κερδιζει παμψηφει ο Νανακος, για την ακριβεια ουδεις τολμησε να βαλει υποψηφιοτητα , ολοι μ’ ένα στομα, μια φωνη τον ανεδειξαν νικητη! Όλα δικα σου Νανακο, κι οι τηγανιτες πατατες, και τα τορτελινια και το template ολο! (ασε κατω τη Zero, αυτή είναι δικη μου)

• Αλαζονεία (superbia)
And the Oscar goes to Hpstg! Για ένα και μονο λογο: είναι Ζυγος! Υπαρχουν μεγαλυτερα ψωνια από τα Ζυγαδια ; (όπως τους αποκαλει κι ενας φιλος μας…. :-ΡΡ)

• Oκνηρία (acedia)
Στον Nonsense Madrigals με αγαπη! Περασε η επετειος του ΟΧΙ, η επετειος του Πολυτεχνειου, τα Χριστουγεννα, η Πρωτοχρονια, των Φωτων, επεσαν τα χιονια, λυωσαν οι παγοι, ηρθαν οι Αποκριες, οσονοπουπω και το Πασχα, κι ο Nonsense Madrigals εχει να γραψει ποστ από τον Οκτωβρη του 2007. Ε, νισαφι πια!!

• Ζήλεια (invidia)
Δικαιωματικα ανηκει στον iBlog για το βλεμμα που εχει όταν κοιταζει τα νεα MacBook και i-pods, τα i-phones, τα art-design βιβλια, τις συνεντευξεις του Verbal και τις φωτογραφιες που ανεβαζω στο blog :-ΡΡ

• Aπληστία (avaritia)
Αυτο θα το κρατησω για μενα…..γιατι ποτε τα παγακια δεν είναι αρκετα!!! (γι αυτους που ξερουν….)

και τελος

•το Ογδοο Αμάρτημα (The Borgias)

Ε, σ’ αυτό το αμαρτημα υποκυπτουν οι αναγνωστες αυτου του blog! Τους το αφιερωνουμε για την ιωβειο υπομονη και την ανεξηγητη αντοχη που δειχνουν στα κειμενα μας!

Για να συνεχισουν το παιχνιδι, πασα στηνAlienlover, στην Faraona, στον SeaStavros , στην Arcana και στην Kwlogria

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2008

F.A.Q.


Εδώ και μέρες προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να σβήσω τα κείμενα όλων των υπόλοιπων Βοργίων και να μένουν έτσι μόνο τα δικά μου. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί δεν τα πάω πολύ καλά με την τεχνολογία?
Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Ο Αλέξανδρος Βοργίας συμμετέχει στην έκθεση Erotica. Ο Οίκος του εύχεται να ξεπουλήσει και του αφιερώνει ένα all- time erotica anthem: Πάρε με από πίσω - Καρλότα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Erotica XXX

Και για να μη ξεχνιόμαστε... αύριο βράδυ είναι Erotica Opening Party Time στη γκαλερί Spilioti Projects.

Γιατί μπροστά στην τέχνη "τα ροζ σκάνδαλα" μοιάζουν με παιδική χαρά!

Ώρα: Από τις 21:00 μέχρι τα χαράματα
Dress code: Erotica

Η ροζ γραβάτα μου κι εγώ θα είμαστε εκεί!
Ελάτε να πιούμε gin tonic παρέα!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

Επιστροφή

Εντιμότατη και μεγαλοπρεπή Λουκρητία, μελαμψέ Αλέξανδρε, γλυκόλαλη Id και σκιώδη Hpstg (που δεν ξέρω καν ποιός είσαι), υποκλίνομαι στην παράδοση του Οίκου σας και σας ασπάζομαι στην κουτέλα.

Λυπάμαι πολλάν, που δεν κατάφερα να παρεβρεθώ στην τελετή μύησης μου αλλά δευτερόλεπτα μετά την άφιξη μου από γνωστή Ουκρανική κοιλάδα, έπεσα θύμα απαγωγής από ομάδα θανάσιμων νίντζα γένους θηλυκού. Οι απαγωγείς μου ήταν όλες μεγαλοκοπέλες που την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έγιναν έξαλλες με πόστ που έφερε την υπογραφή μου και φωτογράφιζε το υστερικό τους είδος.

Για αντίποινα με έκλεισαν σε μια αποθήκη στο μαγευτικό Λαύριο όπου έμεινα για 4 εικοσιτετράωρα. Δεμένος σε μια ροζ μπερζέρα, με την τηλεόραση να παίζει στη λούπα εκπομπές της Ράνιας Θρασκιά και για φαγητό σαλάτες, γιαούρτια 2%, και ψητό κοτόπουλο.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά κάθε βράδυ μεταξύ 22:00-24:00, μέσα στο δωμάτιο έμπαιναν τρεις άνδρες χορευτές με αμέτρητους κοιλιακούς και επιδίδονταν σε αχαλίνωτο στριπτίζ μπροστά στα μάτια μου. Εγώ, όπως γνωρίζετε, είμαι αισθητικά και ιδεολογικά αντίθετος σε κάθε είδους γυμναστικής παρέμβασης στο ανθρώπινο σώμα με αποτέλεσμα το στριπτίζ να μου προκαλεί εσωτερικές εντερικές διαταραχές και κοιλιακά άλγη καθώς πιστεύω πως κάθε τσουπωτό κορμί πρέπει να γίνεται αποδεκτό γι' αυτό που ακριβώς είναι.


Δεκατέσσερις κουβάδες εμετού και 5, 5 λιγότερα κιλά αργότερα, μου φόρεσαν μιά κουκούλα και με στούμπηξαν σ’ έναν σκουπιδοτενεκέ στη λεωφόρο Βάρης. Ευτυχώς, ένας καλός καταστηματάρχης με περιμάζεψε και με στήλωσε με λίγα (κιλά) παϊδάκια και ένα δίκιλο κοκορέτσι.

Πέρασα την χθεσινή μέρα με εναλλασόμμενους ορούς από τσίζμπερκερ και τορτελίνια και σήμερα νιώθω σημαντικά καλύτερα.

Θα επιστρέψω τις επόμενες μέρες στα καθήκοντα μου.

Μετά τιμής,

Νανάκος

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Συμβουλες προς "αποκλεισμενους" Αθηναιους


Εάν για ολους τους λαους της υφηλιου το χιονι είναι ένα χειμερινο καιρικο φαινομενο, εστω αραιο ή συχνο, για τους Αθηναιους (διοτι δυστυχως Ελλαδα είναι ΜΟΝΟ η Αθηνα) είναι η αφορμη ν’ ανεβασουν για μια ακομη φορα την αγαπημενη τους παρασταση «Η Νεοελληνικη Ιλαροτραγωδια».
Για να μην γινετε μελη αυτου του θιασου με κινδυνο σοβαρων επιπτωσεων στη σωματικη σας ακεραιοτητα και στη ψυχικη σας υγεια, ιδου μερικες συμβουλες για την επομενη φορα που θα στροβιλιστουν οι πρωτες μικρες αθωες νιφαδες χιονιου στη πρωτευουσα:

1) Τηλεοραση: αποφυγετε παση θυσια να βλεπετε τηλεοραση πριν και κατά τη διαρκεια του χιονια. Εάν τωρα ειστε μαζοχες κι επιμενετε να την ανοιγετε, συντομα θα σας καταλαβει το «συνδρομο Αυτια» και θα πιστεψετε ότι ζειτε τουλαχιστον στη Φινλανδια κι οπου ναναι θα προβαλει το Βορειο Σελας να φωτισει τα χιονοσκεπασμενα λιονταρακια που διακοσμουν την εισοδο του παρανομου εξοχικου σας στη Λουτσα. Εάν παλι παρακολουθειτε βραδινα δελτια ειδησεων, τοτε το λιγοτερο που εχετε να περιμενετε είναι ότι θα σας σκεπασουν τονοι παγου, θα καταψυχτειτε σαν τον Ντισνεϋ και θα σας ξεπαγωσουν μετα από 100 χρονια οι Αρειανοι που θα καταλαβουν τη Γη.

2) Ξυλα: εάν ανηκετε στους τυχερους που εχουν τζακι αλλα σας εχουν τελειωσει τα ξυλα διοτι οσο ναναι στις γιορτες το καψατε και λιγο παραπανω, μη διανοηθειτε να προμηθευτειτε ξυλα αυτές τις μερες. Καψτε πευκοβελονες, καψτε σπιρτα, καψτε οδοντογλυφιδες, καψτε τη κουνιστη πολυθρονα της γιαγιας, αλλα μακρια από μαντρες ξυλων. Εκανα το λαθος να στειλω το γιο μου ν’ αγορασει και γυρισε μετα από 4 ωρες, γδαρμενος και μωλωπισμενος με 10 ξυλα μεγεθους κληματοβεργας. «Ξυλα σου ειπα να φερεις» του λεω «όχι προσαναμμα». «Εισαι τρελλη;;» μου απαντα «δε φτανει που εδωσα μαχη με τις ορδες των τζιπατων που ειχαν ορμηξει πανω στα ξυλα και τα πεταγαν ο ενας στον αλλον για να προλαβουν, μεχρι και τη περιφραξη της μαντρας ξηλωσαν. Ημουν ο τελευταιος που πηρε ξυλα, δεν εμεινε ουτε πριονιδι, μετα από μενα ο ιδιοκτητης τη κοπανισε στη Βραζιλια για να μην τον λυντσαρουν!»
Τωρα, πως εξηγειται το φαινομενο, να εχουν προμηθευτει ολοι τον μισο Αμαζονιο σε ξυλα και να μην εχει καπνισει ουτε μια καμιναδα αυτές τις μερες, μονο ο Κλεανθης Γριβας μπορει να το απαντησει. Σας πληροφορω ότι στη γειτονια μου που καινε τα τζακια από τον Σεπτεμβρη μηνα-όχι, δεν μενω στο Νευροκοπι- η μονη καμιναδα που εβγαζε καπνο αυτές τις μερες ηταν η δικια μας (ας είναι καλα οι παλετες της διπλανης οικοδομης). Προφανως τα φυλαξαν για το σουβλισμα του Πασχα!


3) Ψωμι: Μπορει ολο το χρονο να κανουμε διαιτα, αλλα με το πρωτο χιονονερο μας πιανει το κατοχικο συνδρομο της μπομποτας. Γυρισα 8 φουρνους να βρω ψωμι, στους 7 οι φουρναραιοι κειτονταν ημιθανεις, σκεπασμενοι με σουσαμι αναμεσα στα αδεια ραφια, στον τελευταιο δε, ο φουρναρης λιγο πριν χασει τις αισθησεις του προλαβε να μου ψιθυρισει: «Και τους ικετευα κυρια μου, αφηστε λιγο ψωμι και για τους αλλους, 6-6 τις επαιρναν τις φρατζολες, τους ορκιζομουν, μα θα βγαλω κι αυριο ψωμι, τιποτα αυτοι, σιγα μη σε πιστεψουμε ελεγαν και μου πηραν μεχρι και τα κοφινια!» Γι αυτό σας λεω, φατε φρυγανιες, φατε παξιμαδια, φατε γαλετα, φατε τ’ αντερα σας, αλλα μακρια από φουρνους τετοιες μερες. Και στο κατω κατω της γραφης, τι θα παθετε αμα δε φατε ψωμι για 2 μερες;; Ευκαιρια να κοψετε και τα μακροβουτια στη σαλατα!

4) ΣουπερΜαρκετ: Εδώ δε μπαινεις μεσα σ’ αυτά ουτε τα Σαββατα, θες να μπεις τις μερες του χιονια;; Εάν παρ’ όλα αυτά επιμενεις, σε προειδοποιω ότι θα στοιχειωσεις κανενα τριωρο για να βρεις να παρκαρεις αφου εχεις βριστει με ολους τους εξισου μουρλαμενους οδηγους. Κι αν τελικα καταφερεις να περασεις τη πορτα, να εισαι προετοιμασμενος για το θεαμα που θ’ αντικρυσεις……λεηλατημενα ραφια παντου και καροτσια φορτωμενα μεχρι το ταβανι. Διοτι ειπαμε, στην Αθηνα το διημερο του χιονια ισοδυναμει με τον Εκατονταετη Πολεμο και την πολιορκια του Σταλιγκραντ, να μην εχουμε κατι να μασουλαμε τις ατελειωτες ωρες του αποκλεισμου; (οπου αποκλεισμος ισουται με 2 εκατοστα χιονιου στο πεζοδρομιο). Λυπαμαι, αλλα αν δεν εχετε προνοησει εγκαιρως, το μονο που θα βρειτε να μασουλησετε είναι μπατονετες για τ’αυτια και κατι αθλιες λουτρινες καρδιες που ξεμειναν από τη γιορτη του Βαλεντινου.
Για αυτό προτιμειστε μικρα σουπερμαρκετ και τις καβες της γειτονιας σας, το πολύ πολύ οι κονσερβες να εχουν ληξει από την Αλωση της Κωνσταντινουπολεως, ε, σιγα το πραμα, στρατο εχετε παει. Κι αν δεν εχετε παει, ευκαιρια για εξασκηση!

5) Delivery: Μεταξυ μας τωρα, 362 μερες το χρονο λυσσατε στα σουβλακια και τις πιτσες, δε μπορειτε για 2 μερες να κρατηθειτε;; Δε λυπαστε τα ερμα τα παιδια που πρεπει να βγουν εξω στο ψοφοκρυο με κινδυνο να γλυστρισουν ανα πασα στιγμη με το μηχανακι στους παγους για να σας φερουν το πιτογυρο; Ακομα κι αν ειστε εργενης ή εργενισσα, ακομη κι αν το μονο που ξερετε από μαγειρικη είναι να αναβετε το ματι της κουζινας για να ζεστανετε το ταπερακι της μαμας, ε, διαολε, 2 αυγα ματια θα μπορεσετε να φτιαξετε ή ένα πακετο μακαρονια να βρασετε (οδηγιες υπαρχουν στη συσκευασια). Τωρα αν ουτε αυτά εχετε στα ντουλαπια σας, ειστε αξιος της μοιρας σας, φατε τα νυχια σας και πεστε για υπνο ή ριξτε τα μουτρα σας και πηγαινετε στη καλη γειτονισσα δηθεν ότι ξεμεινατε από καφε ή ζαχαρη. Ολο και καποιο βυσσινο γλυκο μπορει να σας τραταρει.


6) Θερμανση: υπαρχουν πολλοι τροποι να ζεσταθει κανεις,
α) Πετρελαιο (συντομο ανεκδοτο, παμε παρακατω)
β) Τζακι (εξισου συντομο ανεκδοτο, τα ειπαμε πιο πανω)
γ) Aircondition, εδώ γελατε αφοβα, όταν η θερμοκρασια κατεβει στο μειον, καλυτερα να τα κλεισετε, να τους βαλετε ένα σεμενακι της μαμας και να τα μετατρεψετε σε ηχεια (μιλαω από προσωπικη εμπειρια)
δ) αεροθερμα & ηλεκτρικες σομπες, καλα και χρησιμα μονο αν εχετε συγγενη στη ΔΕΗ και στη πρωτη διακοπη ρευματος βαλει πανω πανω το ονομα σας στη λιστα αναμονης.
ε) αν δεν εχετε τιποτα από τα παραπανω, μια λυση σας μενει: ΣΕΞ! Η απολυτη θερμαντικη συνταγη! (τι;; δεν εχετε παρτεναιρ;;; ε, δεν αλλαζετε χωρα λεω γω;)

(φωτογραφιες: Δημητρης Π.)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2008

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

Ακόμα ένας Βοργίας αναμεσά μας!

Και τώρα τα αποκαλυπτήρια του νέου template του Οίκου μας μαζί με το Χρυσόβουλο Ένταξης του Νανάκου στους κόλπους της Δυναστείας μας!



Έπειτα από αρκετά τεχνικά προβλήματα η τελετή επιτέλους έφτασε στο τέλος της!
Ελπίζω να την αντέξατε!
Τα σχόλια δικά σας! :-PPP

------------------------


Και τώρα υποδεχτείτε την αοιδό της βραδιάς την Βασίλισσα της Soul την μια και μοναδική Aretha Franklin!


Με ανσάμπλ Παγωτό με Σιρόπι Σοκολάτα!



Εδώ σε εμφάνιση Τηγανητές Πατάτες με Τυρί!



Εδώ με λουκ Αρνίσια Παϊδάκια!



Εδώ με αξεσουάρ Φτερούγες Κοτόπουλου!

Και τέλος....


ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΩΜΙ!

Καλή σας όρεξη!

Η συνέχεια σε λίγο...

Σημείωση:
Η καθυστέρηση οφείλεται στον καταραμένο blogger!

------------------------




Ως ελάχιστο φόρο τιμής για το Μέγα Διδάσκαλο σας παρουσιάζουμε το Απαύγασμα του Κουλεμανσόν Σανσόν τη Miss Carolina 2007! Απλά θαυμάστε τη σοφία αυτής της πανέμορφης και πανέξυπνης γυναίκας στο πιο πάνω video αλλά και στα άλλα δύο που ακουλουθούν!





------------------------


Μπλογκοσφαιρίτισες και Μπλογκοσφαιρίτες,
Απόψε πρόκειται να ζήσουμε ιστορικές στιγμές Βοργιώδους μεγαλείου!

Ο Μέγας διδάσκαλος του Κουλεμανσόν Νανάκος εισέρχεται στις τάξεις του Οίκου Β-Οργίων!

Ετοιμαστείτε για πολλά Σανσόν, ωραίες μουσικές, τα αποκαλυπτήρια του νέου template του Loucretia's και φυσικά ακόμα ένα από τα διαβόητα χρυσόβουλα που εξέδωσε η Αγία Έδρα της Αμαρτίας ειδικά για την περίσταση!

Το συγκεκριμένο ποστ πρόκειται να ενημερώνεται κάθε δεκαπέντε λεπτά, γι' αυτό παρακαλείσθε να ανανεώνετε τον browser σας για να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα της τελετής!

Περισσότερα σε λίγο...

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Ενώ ο κόσμος χάνεται...

To Loucretia's ετοιμάζεται να υποδεχτεί στους κόλπους του, έναν από τους πιο glamorous bloggerati της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας!

Το παρακάτω μήνυμα έφερε χτες βράδυ στο ατελιέ μου μια από τις ταχυδρομικές νυχτερίδες του Οίκου μας:

Αλεξανδρε,

Ο Εξαδελφος Νανάκος De Borgia καταφθανει στον Οικο μας για βιζιτα διαρκειας. Ετοιμασε τα σχετικα με την υποδοχη του το συντομοτερο δυνατο.

Σε φιλω (λεμε τωρα)
Λουκρητία
:-ΡΡΡΡ

Υ.Γ.
Ωρα να φτιαξεις το καρβουνιασμενο template χαμενο!!!

Λοιπόν επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι εμείς ως γνωστόν είμεθα ζάμπλουτοι!

Αυτή την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 θα γίνουν εκτάκτως τα αποκαλυπτήρια του νέου template του Οίκου μας μαζί με την τελετή μύησης του Νανάκου στον Οίκο Β-Οργίων!

Τσακιστείτε να έρθετε στην ώρα σας γιατί δεν θα μείνει λέπι!
:-PPPPPPPPP

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

Φύρδην-μίγδην


Πάνε πολλοί μήνες που ένα Βόργιο ποστ είχε την υπογραφή μου. Πάνε ακόμη περισσότεροι από το τελευταίο που περιείχε τις σκέψεις μου... Κι όμως, στο μυαλό μου έχουν αρχίσει αναρίθμητα ποστ, για να μη μεταφερθούν ποτέ εδώ.

Αστεία, τρυφερά, σκωπτικά, διηγήσεις, ταξίδια, φωτογραφίες, υπαρξιακές αναζητήσεις, μυθοπλαστικές ιστορίες - πάντα εν βρασμώ ψυχής και πάντα διάφανες, γι’αυτό και μένουν στα σκαριά.

Και αυτό ακόμη δεν είναι σίγουρο πως δεν θα το βρω τελικά βαρετό ή γκρινιάρικο, για να καταλήξει ως αντιύλη με ένα DELETE.

Όπως εξηγούσα σε μια αγαπημένη παρέα μόλις πριν κατέβω στην Ελλάδα, πιστεύω πως έχω λίγο πολύ συμπληρώσει έναν μακρόχρονο κύκλο στο internet, και βρίσκομαι σε μια καμπή όπου η επικοινωνία μου μέσα από αυτό εξ επιλογής είναι πολύ χαμηλά στις προτεραιότητές μου. Αν αυτή τη στιγμή στη δουλειά απαγορευόταν η πρόσβαση στον blogger, θα έκανα βδομάδες ή μήνες να ξαναδιαβάσω blog. Ευτυχώς επιτρέπεται ακόμη, και γιαυτό με πιάνω να αναρωτιέμαι: γιατί δεν το εκμεταλλεύομαι εξίσου για να γράψω;

Εμένα, που το γράψιμο με ηρεμούσε και έβαζε τις σκέψεις μου σε τάξη. Και πόσες φορές τις πιάνω πια επ’αυτοφώρω άτακτες, να πετάνε προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ήταν εκπαιδευμένες να συμπεριφέρονται σαν ταξιδιάρες χήνες, η καθεμιά στη θέση της σε σχέση με τις άλλες κι όλες σαν σφήνα ορμώμενες προς τον σκοπό που ψάχνω;

Και ξέρω γιατί. Διαβάζω αδηφάγα, περιπλανιέμαι στο λαβύρινθο των links, σχολιάζω, χαζεύω, προσπαθώ να ασχολούμαι με νέα σε περισσότερους τομείς απ’ ό,τι συνήθως, ξεσκονίζω παλιές μου γνώσεις κι ενδιαφέροντα. Χάος και διόλου οργανωμένο, πώς να είναι οι σκέψεις πειθήνιες; Δεν μπορώ βέβαια να πω πως στενοχωριέμαι – το χρειάζομαι το χάος, σαν φάρμακο, απλά σε μεγάλες δόσεις με χαλάει.

Ταυτόχρονα με έπιασε ένα άγχος σχετικά με τα συνήθη αναγνώσματά μου.

Γενικά είμαι υπέρ των «εύκολων» θεματικά και ψυχαγωγικών βιβλίων, γιατί με ξεκουράζουν και χρειάζονται την ελάχιστη προσοχή. Αλλά τελευταία προβληματίστηκα σχετικά με το κατά πόσο με ωφελούν όταν δεν διανθίζονται. Άρχισα να διαβάζω βιβλία που χρειάζονται περισσότερη διανοητική προσπάθεια, ιστορικά, φιλοσοφικά, στο πρωτότυπο, σε περίεργες μεταφράσεις. Ακόμη κι αν είναι απλά ο Harry Potter στ’ αρχαία ελληνικά, είναι εξίσου δύσκολο με τον πρωτότυπο Marques στα ισπανικά. Έψαξα να βρω βιβλία που κάποτε δανείστηκα και μου έκαναν εντύπωση, αλλά επέστρεψα χωρίς να κρατήσω σημείωση – γιατί όσο κι αν ονειρευόμουν πως κάποτε θα μπορώ να αγοράσω όποιο βιβλίο με ελκύσει από το εξώφυλλο, για κάποιο λόγο ποτέ δεν πίστεψα ότι θα φτάσω εκεί. Τώρα ψάχνω τρίτη βιβλιοθήκη κι επειδή δεν χωράει πουθενά, τα βάζω φύρδην μίγδην και σκέφτομαι πως από το καλοκαίρι θ’αρχίσω να ψάχνω σπίτι...

Να λοιπόν, μια άκρη. Πάντα έθετα κάποιον στόχο, για να έχω μια κατεύθυνση μπροστά μου. Όχι ότι θα την ακολουθήσω οπωσδήποτε – αλλά να υπάρχει. Τον τελευταίο χρόνο είχα την εντύπωση ότι πέτυχα πολλούς περισσότερους στόχους από όσους καινούριους μπορούσα να σκεφτώ. Μπράβο λέω, την έκανες πάλι τη βλακεία. Και τώρα; Ή θα βάλω ένα στόχο στη δουλειά, που ειλικρινά έχω μπαφιάσει τελευταία να σκοτώνομαι και να βλέπω τα πάντα να τρενάρουν για μήνες - και όσο παραμένω προσωρινή team leader δεν θέλω να πάρω αποφάσεις -, ή θα πρέπει να σκεφτώ κάτι εφικτό σε κάποιο άλλο κομμάτι της ζωής μου. Α, να αρχίσω γυμναστήριο – ωραία, το έκανα το Νοέμβρη και πάω όποτε δεν κάνω υπερωρίες. Τι άλλο μένει τώρα; Οι μεγάλες αποφάσεις δεν είναι πλέον μόνο δικές μου.

Τώρα με έβγαλε από το αδιέξοδο το αγαπημένο μου έτερον ήμισυ. Βγαίνοντας από το τρελαμένο τετράμηνο κατά το οποίο έπρεπε να τελειώσει το διδακτορικό και να σιγουρέψει την πρώτη του δουλειά, δεν περίμενα σχέδια και προτάσεις – αλλά με εξέπληξε, όπως συνήθως. Και είπαμε μαζί ταυτόχρονα αυτό που μάλλον σκεφτόμασταν καιρό χώρια: μήπως αρχίσαμε να στριμωχνόμαστε πολύ, γιατί όλα αυτά που έχουμε μαζέψει χωράνε σε τεσσάρι και είμαστε σε δυάρι; Όσο cosy κι αν είναι, ρούχα, βιβλία, DVD, κουζινικά κοντεύουν να μας πετάξουν έξω. Τελευταία σταγόνα το ντιβάνι που πήραμε για τους επισκέπτες για να αντικαταστήσουμε το τεράστιο διπλό φουσκωτό που αρνιέται πλέον πεισματικά να παραμείνει φουσκωμένο για πάνω από ένα τετράωρο. Έλα όμως που το ντιβάνι δεν μπορεί να αποθηκευτεί πουθενά! Το έχουμε στο σαλόνι και το κοιτάμε απελπισμένα – ευτυχώς που συνέρευσαν επισκέπτες προσφάτως και υπάρχει μια ισχνή δικαιολογία να είναι στη μέση.

Έτσι λοιπόν στη διάρκεια της μέρας χαζεύουμε semi-detached με κήπους και τεράστιες ντουλάπες, έξτρα δωμάτια για γραφείο/βιβλιοθήκη και ξενώνα, καναπέδες και κρεβάτια και καφετιέρες στο internet – και τα βράδια ανταλλάζουμε ευρήματα ενώ μαγειρεύουμε. Το shopping συνεχίζεται αχαλίνωτο. Και ταυτόχρονα σκέφτηκα μήπως να αρχίσω τις συντονισμένες προσπάθειες για καλυτέρευση των εργασιακών μου συνθηκών, και κάπως το έκανα πράξη – σιγά σιγά.

Και τα ταξίδια, πού τα πας τα ταξίδια; Στο Μόναχο σε 2 βδομάδες. Τα πανευρωπαϊκά meeting μετατρέπονται σε θαυμάσια ρομαντικά σαββατοκύριακα, και τώρα προσφέρονται εκατέρωθεν.

Τελικά με ενέπνευσε πολύ η βοργιομεταμόρφωση. Ας βγει και ο Καζαμίας αληθινός – «χρήματα από παντού κάνει λαμβάνειν φέτος» - και τι άλλο θέλω ;))

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2008

Ανάπαυση



Στο μακρυ ταξιδι της επιστροφης
ξαποσταινουν στα κλαδια του δεντρου
που μεσα του φωλιαζει
ο τελικος τους προορισμος...


*κλικ στην εικονα για μεγενθυση*


(φωτογραφια: Δημητρης Π.)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD

Δεν θέλουμε να δούμε το dvd στις οθόνες μας!
Ήρθε η ώρα η κοινωνία, αλλά και οι πολίτες μεμονωμένα, να αντιδράσουμε απέναντι στην πιο βρομερή υπόθεση ανθρωποφαγίας που μας ταλαιπωρεί εδώ και εβδομάδες. Το μήνυμα είναι:

Δεν θέλουμε να δούμε να δούμε το dvd στις οθόνες μας!

Ούτε από "συμβατικά", ούτε από "εναλλακτικά" μέσα ενημέρωσης!

Δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαφάνεια, ούτε τη δημοκρατία, ούτε κανένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να μεταδοθεί τηλεοπτικά ή διαδικτυακά το προϊόν παραβίασης ενός ανθρώπινου δικαιώματος. Ο ιδιωτικός βίος αποτελεί απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και είναι απολύτως ίσης σημασίας και βαρύτητας με το δικαίωμα στην ζωή, την απαγόρευση των βασανιστηρίων, την προσωπική ασφάλεια, την ελευθερία της σκέψης - έκφρασης - θρησκευτικής συνείδησης, την αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρίς διακρίσεις.


Δεν αναγνωρίζω, ως πολιτης, σε κανέναν "εντολοδόχο" της ενημέρωσης του κοινού, το δικαίωμα να με "πληροφορήσει" με μετάδοση του περιεχομένου του dvd. Πρόσβαση στη δικογραφία θα αποκτήσουν μόνο τα ενδιαφερόμενα διάδικα μέρη και, συνεπώς, κάθε τυχόν διαρροή είναι απολύτως παράνομη και συνιστά αυτοτελή προσβολή ανθρώπινου δικαιώματος.

Οι "εντολοδόχοι" ας αναζητήσουν το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, το πόρισμα για τους Πακιστανούς, το πόρισμα για τα ομόλογα, για τα οποία προβάλλεται ένα "απόρρητο", το οποίο πάντως μπορεί να καταρρεύσει αν επιδιωχθεί η δικαστική προσβοή του. Που είναι οι "εντολοδόχοι" σε αυτές τις υποθέσεις;

Το ίδιο το περιεχόμενο του επίμαχου dvd, δεν μπορεί να αφορά κανέναν, εκτός από τις αρμόδιες αρχές.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί, οι ποινικές διώξεις, οι δημοσιογραφικές αναλύσεις και οι εικασίες για την διαπλοκή πολιτικών με εκδότες αποτελούν κεφάλαια που τροφοδοτούν τον δημόσιο διάλογο, χωρίς να είναι απαραίτητο να δούμε το ωμό περιεχόμενο του εν λόγω video.

Τέλος, όσο η διαφάνεια και η ενημέρωση της κοινής γνώμης θα προέρχεται από επιλεκτικές, και επομένως παράνομες, "διαρροές", χωρίς την εισαγωγή ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την πρόσβαση του κοινού στην πληροφόρηση και την λειτουργία ενός ανεξάρτητου φορέα που θα διασφαλίζει την πρακτική εφαρμογή των αρχών αυτών-όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη- άλλο τόσο, εν ονόματι μιας αδηφάγου κοινής γνώμης, θα γινόμαστε μάρτυρες σε μιντιακές "καταδίκες" πολιτών σε κοινωνικό θάνατο.

Είμαστε πράγματι αυτή η "κοινή γνώμη";

Φτάνει πια!

Ας γυρίσουμε την πλάτη στην κτηνωδία.

Ας μην "νομιμοποιήσουμε", με την περιέργεια μας, όσους παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα.

-----------------------------------

Γι αυτο επικροτω τη προταση του E-Lawyer ο οποιος με τον εξαιρετικα τεκμηριωμενο λογο του δινει φωνη και διεξοδο για αντισταση στον βομβαρδισμο που δεχομαστε ολο αυτο το διαστημα απο τα ΜΜΕ.

Εμενα με επεισε, εσας;