Loucretia's

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2007

Μαντεψε τι εχω στα received files μου ;-)

Μερα αργιας και μαλιστα βροχερη, βρηκα ευκαιρια να τακτοποιησω τα αρχεια μου. Αμ δε. Χαζευοντας ολες τις φωτογραφιες που μου ειχαν στειλει, θυμομουν διαφορες απιθανες ιστοριες, περασε η ωρα και τελικα τα αρχεια μου παρεμειναν στην ιδια χαωδη κατασταση. Οποτε αποφασισα να κανω κατι πιο εποικοδομητικο και ν΄ανεβασω ενα μικρο δειγμα:


Απο την εκθεση του Αλεξανδρου που εγινε τον Δεκεμβρη που μας περασε στον Πειραια. Ειχα ετοιμασει σχετικο ποστ με ολα τα παρασκηνια αλλα δυστυχως λογω εορτων και ανελεητων ξενυχτιων εμεινε αδημοσιευτο. Εδω ποζαρουμε ως αλλα "φιλαρακια" μπροστα στους πινακες οι οποιοι εγιναν αναρπαστοι (εμεις παλι, οχι :-ΡΡ)



"Η το τρως ή πυροβολω!" Ο Moses ντυμενος "οργανον της αταξιας" απειλει, εμενα τη σεβασμια αδελφη Καμιλλη, να φαω το πατατακι!! (πατατακι ειναι λεμεεεε). Απο το περσινο Αποκριατικο παρτυ.



Τα τρελοπαιδα τ' ατιθασα! Απο το ιδιο Αποκριατικο παρτυ, μελη της παρεας ποζαρουν χαρωπα-χαρωπα.



Μελαγχολωντας στη Μυκονο. Ο hpstg ρεμβαζει το Αιγαιο και συλλογιεται τη καλη του!



Οταν ο verbal ανακαλυπτει τα καλα του msn-plus και μας το κοινοποιει με σχετικο ντοκουμεντο.



Ο i-blog φτιαχνει διαφορα σλογκανς παραλασσοντας τη γνωστη διαφημιση και για μηνες ολοκληρους ολοι ειχαμε παρομοια avatars στο msn!(για τα σλογκανς που χρησιμοποιουσαμε, καλυτερα να μη σας πω)



Πινοντας καφε στη διαρκεια της φωτογραφισης για το περιοδικο "Diva" τον περασμενο Δεκεμβρη. Οπως βλεπετε τα παστελακια εμειναν ανεγγιχτα!



Το σαλονι του e-lawyer οταν εμενε στις Βρυξελλες. Ελπιζω να μην περιλαμβανεται στα προσωπικα δεδομενα και με κυνηγαει παλι με χιλιοσελιδες αγωγες :-Ρ



Αυτη η φωτογραφια μου αρεσει πολυ. Ερημια και θρυψαλλα. Καπως ετσι νοιωθω οταν η διαθεση μου, παιρνει τη κατω βολτα (αλλα οκ, οχι για πολυ)



Χαμογελατε, ειναι μεταδοτικο! Το αγαπημενο μας emoticon σε φωτογραφια! Λατρεμενο συνομωτικο και περιπαιχτικο γελιο! Τελικα....η ζωη ειναι ωραια!

Σάββατο, Μαΐου 26, 2007

Αντίο Αμαλία...



Καλο σου ταξιδι...


Αμαλία Καλυβινού 1977-2007

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

Επιστροφη απο Φιλανδια (λιγο Eurovision, λιγο bloggers και ο ταρανδος μου)


Όταν περισυ, την ιδια ακριβως μερα, ο hpstg ανεβαζε ποστ πανηγυριζοντας για τους Lordi (και δημιουργωντας μου ένα ακομη εγκεφαλικο) ποτε δεν φανταζομουν ότι ένα χρονο μετα θα βρισκομουν εξαιτιας τους στη χωρα τους, να τραγουδω και να χορευω παρακολουθωντας τον διαγωνισμο της Eurovision στη κεντρικη πλατεια του Ελσινκι, παρεα με χιλιαδες συμπατριωτες τους, με τον ηλιο πανω από τα κεφαλια μας ακομη κι αν το ρολόι εδειχνε 10 το βραδυ.

Όπως κι όταν ανοιγα αυτό το blog, ποτε μου δεν φανταστηκα ότι ταξιδευοντας σε μια μακρινη χωρα σα τη Φιλανδια, θα συναντιομουν με τους εκει Ελληνες bloggers! (και μαλιστα σε τριεθνη εκδοχη, από Ελλαδα, Βελγιο και Φιλανδια!)

Τωρα πια στη παροιμια «οποια πετρα κι αν σηκωσεις θα βρεις Ελληνα» πρεπει να προσθετουμε "θα βρεις Ελληνα blogger" γιατι τελικα εχουμε γινει πολλοι, αδελφια.

Ξερω ότι επιθυμειτε διακαως να δειτε τα ντοκουμεντα της συναντησης, αλλα επειδη η δικη μου ψηφιακη μηχανη μουλαρωσε από την πρωτη μερα της αφιξης μου, περιμενω την Κροτ να χωνεψει πρωτα τον ταρανδο και τα βατομουρα και ν΄αδειασει επιτελους τις βαλιτσες της για να στειλει τις επιμαχες φωτο :-ΡΡ (οι οποιες εννοειται ότι θα φωτοσοπαριστουν ανηλεως).

Μεχρι τοτε δεν θα αποκαλυψω ότι η ιδια αντιμετωπιζε στωϊκα το κρυο φορωντας τη καρο κουβερτουλα που εφερε σερβιτορος στο ρεστωραν που καθησαμε, ουτε ότι ο Ovi στη παρατηρηση μου μηπως κρυωνε η κουκλιτσα η κορη του, απαντησε γελωντας «ξεχνας ότι αυτό το παιδι εχει γεννηθει Φιλανδια κι όχι Ελλαδα» ουτε ότι ο Derek μας ξεναγησε περιφημα στο Porvoo και στο Helsinki, τηρωντας αυστηρα κι απαραβατα τις εντολες του Ovi.

Μπορω όμως τωρα που επεστρεψα, ν’ αποκαλυψω ότι το κοκκινο αυτοκινητο με τον χαρακτηριστικο αριθμο 666 (κι όμως ηταν αληθινο το νουμερο) που νοικιασαμε με τη φιλη μου στο Ελσινκι, εχει ηδη επικηρυχθει από την Φιλανδικη τροχαια, διοτι καναμε τοσες παραβασεις (ηθελημενα κι αθελητα) οσες δεν θα εκαναν ολοι μαζι οι νομοταγεις κατοικοι αυτης της φιλησυχης χωρας μεσα σε 50 χρονια! Εδώ ο Derek μετα βιας γλυτωσε το καρδιακο βλεποντας με να κανω αναστροφη πανω σε δρομο πεζων προκειμενου να βγω στη σωστη κατευθυνση!

Μεχρι να επανελθω όμως με φωτο, ντοκουμεντα κι ανατριχιαστικες λεπτομερειες, θα πω επιγραμματικα καποια δικα μου συμπερασματα από την εκει διαμονη μου, μιας και δεν προκειται ν΄αναφερθω σε περιγραφες αξιοθεατων γιατι είναι κατι που το βαριεμαι πολύ.


1) Η Φιλανδια είναι χωρα για να μεγαλωνεις παιδια (αλλα μονο τους 6 μηνες που δεν εχει θερμοκρασια -29). Μηδεν εγκληματικοτητα, ανθρωπινες πολεις και φυση, φυση, φυση. Εκατομμυρια πευκα, απεραντες εκτασεις πρασινου(μα καλα ρε παιδια, ουτε ένα δεντρο δεν καιτε;;;), λιμνες και καναλια παντου, πεντακαθαρη ατμοσφαιρα.

2) Η Φιλανδια είναι η χαρα του οδηγου. Μηδεν κυκλοφοριακο χαος, ανετοι καλοδιατηρημενοι δρομοι, υπομονετικοι οδηγοι και το κυριοτερο….δεν ακους ουτε ένα κορναρισμα! (ένα και μοναδικο ακουσαμε μονο, κι αυτό φυσικα εξαιτιας μας…γκουχ, γκουχ)
3) Οι Φιλανδοι είναι ωραιοι αντρες, ψηλοι, λεπτοι, με πλουσιο μαλλι. Οσο κι αν λενε ότι είναι ψυχροι, εμεις φυγαμε με άλλες εντυπωσεις :-ΡΡΡ

4) Οι Φιλανδεζες είναι εξισου ωραιες γυναικες, πανκομψες, στιλατες, με αερα. Ακομα κι αν δεν βρισκονται στη πρωτη τους νεοτητα, αντρες και γυναικες γερνουν ομορφα με υπεροχο δερμα (τα καλα του κλιματος και της σαουνας)

5) Ολοι τους σχεδον μιλουν Αγγλικα κι είναι ευγενεστατοι χωρις αυτό να σημαινει ότι μπορεις να καταχραστεις τη προθυμια τους για εξυπηρετηση (είναι αυτό που λεμε «από μακρια κι αγαπημενοι»), κατι που το εκτιμησα ιδιαιτερα.

6) Παιζουν μανιωδως γκολφ (με τοσο γρασιδι αλλωστε και ποιος δεν θαπαιζε). Στο συγκροτημα που μεναμε, το πρωτο πραγμα που βλεπαμε μετα τους σκιουρους και τα κουνελακια, ησαν οι γκολφερς που κοπανιοντουσαν από το αξημερωτο.

7) Και μονο ότι το κουτακι της CocaCola πουλιοταν στο super market 1,5 ευρω, μου ηταν αρκετο για να καταταξω τη Φιλανδια στις ακριβες χωρες (αντιλαμβανεστε που εφυγαν τα λεφτα μου…)

8) Το κερατο είναι το εθνικο τους συμβολο (μη παει το μυαλο σας αλλου). Με τοσους ταρανδους σ’ αυτή τη χωρα, συναντας τα κερατα σε ολες τις εκδοχες, τις απεικονισεις και τις χρησεις. Παντως το κρεας του ταρανδου είναι νοστιμοτατο σε αντιθεση με τα Εσθονικα μαυρα λουκανικα που ακομα ξερναω στη θυμιση τους.

9) Λατρεψα το γεγονος ότι για 6 μηνες νυχτωνει στις 11 και ξημερωνει στις 3 το πρωι, το ιδανικο ωραρια για νυχτοπουλια σαν κι εμενα(το ότι τους υπολοιπους 6 μηνες γινεται ακριβως το αντιθετο, προτιμω να μη το σκεφτομαι).

10) Μπορω να εχω έναν Φιλανδο εδώ και τωρα;; :-ΡΡΡ


Υ.Γ. οποιος θελει να ξοδεψει τη συνταξη και το εφαπαξ του, του εχω φοβερη προταση, το ΦιλανδοΕσθονικο πλοιο της αγαπης που κανει δρομολογια Ελσινκι-Ταλιν. Οσοι βλεπατε το ανεπαναληπτο αυτό σηριαλ των ‘80΄ς και θελετε να το ζησετε live, μπορειτε τωρα να το κανετε πραγματικοτητα. Με μεσο ορο ηλικιας των επιβατων τα 79, θα περασετε μια αξεχαστη μερα χορευοντας πολκα, μαζουρκα, βαλς και ταγκο, φλερταροντας και πινοντας ασυστολα. Ειπε κανεις ότι οι Βορειοι είναι ψυχροι;;

Τρίτη, Μαΐου 08, 2007

Blogoblender™ #1. Το μέλλον.

Λοιπόν μιας και το τελευταίο "σοβαρό" (λέμε τώρα) post που έκανα σε τούτο τον Οίκο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, έπειτα από πολλές παρακλήσεις (αλλά κυρίως τις απειλές της Λουκρητίας) αποφάσισα να σας γράφω μια φορά το μήνα τις επιλογές μου από όλα αυτά που βλέπω και ακούω εντός και εκτός internet πάνω σ' ένα συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό το μήνα το θέμα μου είναι το μέλλον.

1# To μέλλον που δεν ήρθε...

Επισκεφτείτε το blog Paleo-Future για να δείτε μια φοβερή συλλογή καρτ-ποστάλ που τυπώθηκαν στη Γερμανία στις αρχές του 20ου αιώνα και απεικονίζουν τη ζωή το έτος 2000 όπως φαντάζονταν ότι θα είναι.

2# Ανώνυμα τηλεφωνήματα από το μέλλον

Το τηλέφωνο της κυρίας Carmella Portalatin δέχεται κλήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα! Ένα από τα κολάζ του Julien Pacaud.

3# Πόλεις του μέλλοντος;

Εδώ και αιώνες οι αρχιτέκτονες εμπνέονται από τις φόρμες και τις γεωμετρίες της φύσης . Τα σχεδιά τους είναι επηρεασμένα από τις αναλογίες, τα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές που συναντά κανείς στη φύση .

Μόλις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αρχίσει να γίνονται καταννοητά τα μαθηματικά και η λογική που κρύβεται στις φυσικές φόρμες. Στο τέλος της δεκαετίας του '60 ο Aristid Lindenmayer πρότεινε μια αλληλουχία αλγορίθμων μέσα από την οποία κάποιος μπορεί να προσομοιώσει τα φυτά και τον τρόπο που αναπτύσσονται στη φύση. Αυτή η θεωρία είναι γνωστή ως L-Systems.

Πιο πρόσφατα έγινε σημαντική πρόοδος στον τρόπο της αρχιτεκτονικής απεικόνισης με υπολογιστές. Η χρήση του προγραμματισμού σε CAD εφαρμογές κάνει πλεόν δυνατή τη τρισδιάστατη απεικόνιση με την απευθείας χρήση αλγορίθμων.

Μπορεί η λογική της φύσης να γίνει το μοντέλο της αρχιτεκτονικής του μέλλοντος;
Λεπτομέρειες εδώ.

4# "Εγώ το Ρομπότ".


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να βάλετε τους γονείς σας σ' ένα φτηνό γηροκομείο με ρομπότ-νοσοκόμες να τους προσέχουν;

Αν ένας στρατιώτης ρομπότ σκοτώσει έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια μιας εμπόλεμης σύγκρουσης, ποιός θα έχει την ευθύνη του φόνου; Ο κατασκευαστής ή το ρομπότ;

Μπορεί να σας φαίνονται λίγο τραβηγμένα αυτά τα ερωτήματα, όμως αυτό το μέλλον είναι περισσότερο κοντά απ' όσο νομίζουμε. Λεπτομέρειες εδώ.

Σημείωση: Το έργο που βλέπετε είναι ένα Animatronic γλυπτό από μπρούντζο και ατσάλι του Mark Ho.

5# Μεταφορά συνείδησης;


"Δεν θέλω να γίνω αθάνατος μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να το καταφέρω με το να μην πεθάνω" Woody Allen.

Ο σκοπός του CyBeRev Project είναι να εμποδίσει το θάνατο διατηρώντας αρκετές ψηφιακές πληροφορίες για ένα άτομο έτσι ώστε η επανάκτηση της προσωπικότητάς του να είναι πιθανή στο κοντινό μέλλον.

Το CyBeRev δεν λειτουργεί ακόμα, όμως σύντομα τα μέλη του θα μπορούν να αποθηκεύσουν ψηφιακές αντανακλάσεις του εαυτού τους με διάφορους τρόπους όπως φωτογραφίες, video, γραπτά, ηχογραφήσεις, λίστες με αγαπημένα θέματα, τέστ προσωπικότητας κτλ.

Ο Marshall Brain γράφει για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει η μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης, τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι θα θέλουν να την κάνουν απορρίπτοντας το ανθρώπινο κορμί τους, αλλά και την πιο πιθανή μορφή αυτής της ψυχολογικής μεταβίβασης.

Σημείωση: Η εικονογράφηση είναι του István Orosz.

6# Μαντεία;


O Italo Calvino έχει περιγράψει τις κάρτες ταρώ ως μια μηχανή για να λέει κάποιος ιστορίες, γράφοντας το Il castello dei destini incrociati (Το κάστρο των διασταυρωμένων πεπρωμένων) το 1973, με χαρακτήρες και ιστορίες βγαλμένες μέσα από τα ταρώ.

Είναι πράγματι περίεργος ο τρόπος που μια χαρτοπαικτική τράπουλα που έφτασε στην Ευρώπη από την Αίγυπτο τον μεσαίωνα, έγινε μέσο επίγνωσης του παρόντος και ενόρασης πιθανών μελλοντικών καταστάσεων. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα ταρώ οδηγούνται από μια πνευματική δύναμη ενώ κάποιοι άλλοι ότι δίνουν πρόσβαση στο συλλογικό ασυνείδητο...

Σημείωση: Οι εικονογραφήσεις είναι από το βιβλίο The Particle Tarot (Major Arcana) του Dave Mc Kean, μπορείτε να δείτε όλο το σετ εδώ.

7# Η Θεωρία των Παιγνίων.


H Θεωρία των Παιγνίων ασχολείται με τις αποφάσεις δύο ή περισσοτέρων ατόμων με διαφορετικούς σκοπούς και στόχους, υπό συνθήκες αβεβαιότητας, όπου κάθε άτομο (παίκτης) προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τη δική του απόφαση, εις βάρος των άλλων ή σε συνεργασία με τους άλλους, με βάση τη διαμόρφωση συνασπισμών.

Παίγνια μηδενικού αθροίσματος:
Το κέρδος τού ενός είναι ίσο και προέρχεται από τη ζημιά του άλλου, με συνέπεια το άθροισμα των ανταμοιβών να είναι μηδέν.

Παράδειγμα Ι.

Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι παίγνιο ιδιαίτερα αρνητικού αθροίσματος μιας και θα μας σκότωνε όλους!

Παίγνια γενικού μη μηδενικού αθροίσματος:
Οι παίκτες μπορεί να κερδίσουν ή να χάσουν και οι δύο με βάση τη στρατηγική τους.

Παράδειγμα ΙΙ.

Δύο ύποπτοι για ληστεία, οι Γ και K, κρατούνται για διακίνηση ναρκωτικών. Ο ανακριτής μιλάει και στους δύο ξεχωριστά και προσπαθεί να τους πείσει να ομολογήσουν. Τα ενδεχόμενα που υπάρχουν είναι:

1. Να ομολογήσουν και οι δύο, οπότε θα μείνουν στη φυλακή 5 χρόνια.

2. Να μην ομολογήσει κανείς, οπότε θα μείνουν στη φυλακή έναν χρόνο για τη διακίνηση.

3. Να ομολογήσει μόνο ο Γ, οπότε θα βγει από τη φυλακή, ενώ ο K θα μείνει μέσα 15 χρόνια.

4. Να ομολογήσει μόνο ο K, οπότε θα βγει από τη φυλακή και ο Γ θα μείνει μέσα15 χρόνια.

Τι πρέπει να κάνουν;

Το δίλημμα των φυλακισμένων είναι παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος.

Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι το συμφέρον και των δύο είναι να μην ομολογήσουν. Αν, όμως, ο Γ πιστεύει ότι ο K δεν θα ομολογήσει, τότε τον Γ τον συμφέρει να ομολογήσει. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τον K. Γενικά, για κάθε επιλογή του K, τον Γ τον συμφέρει να ομολογήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον K. Τελικά ομολογούν και οι δύο.

Για περισσότερες πληροφορίες να δείτε το άρθρο του κ. Διονύση Μεντζιώτη στα Νέα.

Η πιο πάνω λιθογραφία έχει τον τίτλο "Illusion Chess Board" και είναι του M.C. Escher.

8# Στο μέλλον ο Ντόναλντ Ντακ,
ο Μπαγκς Μπάνυ και οι φίλοι τους
θα ψοφήσουν!


Μερικά έργα από την έκθεση Animatus του Hyungkoo Lee. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

9# Bonus Track


Φυσικά από ένα post για το μέλλον δεν θα μπορούσε να λείπει μια έστω μικρή αναφορά στη πιο σημαντική ταινία για το μέλλον κατα τη γνώμη μου! (κλικ στη φωτογραφία)

Late Night Drive



"...Another late night drive around the city...
I keep passing and passing by the neon lights on a drifting mind"


(φωτο: Δημητρης Π.)

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

Και μιας και λέγαμε για κώλους...

The Ass of Humanity (Πουστ Προυστ ΙΙΙ: Η επιστροφή)



1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Να ανεβάζει πιέσεις η Loucretia και όλος της ο κόσμος να γίνεται 09 f9

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Η προσμονή της καταστροφής.

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Τότε που έκαψα το τελευταίο κουτάβι που γέννησε η σκύλα μας.

4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Είμαι τεράστιος.

5. Το βασικό ελάττωμά σας;
Είμαι πολύ τεράστιος.

6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Λάθη; 09 f9; Πώς;

7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τον Κρόνο, αφού έφαγε τα κωλόπαιδα. Μην πεταχτεί καμμιά πορδή τώρα και πει ότι ο Κρόνος δεν ήταν ιστορικό πρόσωπο. Έχει αυτόγραφό του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

8. Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Ο George Bush.

9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Αυτό που κάνω στο μυαλό μου την ώρα που καταστρέφω καταστρέφω καταστρέφω καταστρέφω καταστρέφω κατασ

10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Η Μεγάλη Παρτούζα, το Πιπέρη Πιπεράκη

11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Να είναι δυσκοίλιος

12.... και σε μια γυναίκα;
Να μην είναι δυσκοίλια.

13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Ο Φοίβος.

14. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Unckle Fucka -Terrance & Phillip

15. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Η ζωή μου, τα τραγούδια μου -Πάρις Παπής

16. Η ταινία που σας σημάδεψε;
Asses of fire -Terrance & Phillip

17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Το χέρι μου όταν σκουπίζομαι.

18. Το αγαπημένο σας χρώμα;
Το πράσινο, με την ανάλογη μυρωδιά (δες προηγούμενη ερώτηση).

19. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Ότι έχω τάσεις δυσκοιλιότητας.

20. Το αγαπημένο σας ποτό;
Μπύρα, γιατί το μπουκάλι είναι πολλαπλών χρήσεων και οικωλογικό.

21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Για τίποτα βέβαια.

22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Αυτόν τον Προύστη που μου τα έχει κάνει μπαλόνια τόση ώρα.

23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Όταν δε γράφω, μαθαίνω ανάγνωση.

24. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Μήπως δεν κλάσω σε δημόσιο μέρος.

25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Όποτε γουστάρω.

26. Ποιο είναι το μότο σας;
Πάρτα μωρή άρρωστη!

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Από εντερική ασθένεια.

28. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Γιατί σου μοιάζω τόσο;

29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Καλή, καλή...

Idάκι ala Schulz!

Έπειτα από δυό μήνες μόνο, ορίστε το σκιτσάκι ala Schulz που ζήτησες Βοργιάζουσα Εξαδέλφη Junior! Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένη! :-P

Υστερόγραφο προς κάθε ενδιαφερόμενο/η
Άλλα σκιτσάκια ala Schulz ΔΕΝ έχει!
Έχουμε και δουλειές κυρίες και κύριοι! :-PPP

Κυριακή, Μαΐου 06, 2007

Προύστ αλά Λόχαν!


1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;

Να βλέπω τη
Lindsay Lohan

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;

Η
Lindsay Lohan

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;

Χτες που ανακοινώθηκε ότι η εχθρός της
Lindsay Lohan Paris Hilton θα πάει στη ψειρού.


4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;

Είμαι fan της
Lindsay Lohan

5.
Το βασικό ελάττωμά σας;
Η
Lindsay Lohan κι εγώ δεν έχουμε ελαττώματα.

6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Η
Lindsay Lohan δεν κάνει λάθη.

7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τη
Lindsay Lohan .

8. Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Η
Lindsay Lohan .

9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Να κάνω
rehab με τη Lindsay Lohan .

10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Η
Lindsay Lohan δεν έχει γράψει βιβλίο ακόμα.

11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;

Να του αρέσει η
Lindsay Lohan .

12.... και σε μια γυναίκα;

Να είναι η
Lindsay Lohan .

13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Η
Lindsay Lohan δεν κάνει συνθέσεις.

14. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;

“I live for the day” της Lindsay Lohan .

15. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Lindsay Lohan : The "It" Girl Next Door

16.
Η ταινία που σας σημάδεψε;
Mean Girls με τη Lindsay Lohan .

17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Η
Lindsay Lohan δεν ζωγραφίζει ακόμα.

18. Το αγαπημένο σας χρώμα;

Το χρώμα των φακίδων της
Lindsay Lohan .

19. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;

Το αυτόγραφο της
Lindsay Lohan που έχω.

20. Το αγαπημένο σας ποτό;

Vodka με σόδα που πίνει και η Lindsay Lohan .

21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;

Που δεν έχω συναντήσει ακόμα τη
Lindsay Lohan .

22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Να κακολογούν τη
Lindsay Lohan .

23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;

Η
Lindsay Lohan

24.
Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Μην πάθει τίποτα η
Lindsay Lohan

25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;

Όταν πρόκειται για τη
Lindsay Lohan

26. Ποιο είναι το μότο σας;
“I live for the day” που λέει και η Lindsay Lohan .

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Αγκαλιά με τη
Lindsay Lohan

28. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;

Λατρεύω τη
Lindsay Lohan

29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;

Lindsay Lohan

Ορίστε και οι δικές μου απαντήσεις στην Προυστιάδα, έπειτα από πρόσκληση της Λουκρητίας. Με την σειρά μου κι εγώ προσκαλώ να γράψουν τις απαντήσεις τους σε αυτό το "καυτό" ερωτηματολόγιο την Κατερίνα από το Σάκο με τα Μπιφτέκια, τη Συκιά, τον Ιούδα και τον Yoreeka.

Δε μας χεζεις ρε Μαρσελ!



1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Διακοπες με 5 αντρες.

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;

Το ότι ψαχνω απεγνωσμενα το τηλεκοντρολ για να κλεισω τον Αυτια.

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;

Όταν επαινεσαν τη μαγειρικη μου.

4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;

Αχαρακτηριστο.

5. Το βασικό ελάττωμά σας;

Να γινομαι αντιπαθης από τα πρωτα 5 λεπτα.

6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Όταν με συμπαθουν στα επομενα 5 λεπτα.

7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τον Λορδο Sandwich.

8. Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;

Οι Ανωνυμοι Αξιοπρεπεις

9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Οπουδηποτε, αρκει να οδηγει άλλος.

10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Αυτοι που θα γραψουν τη βιογραφια/αγιογραφια μου

11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;

Το φιλοτιμο. (χωρις λατερνα και φτωχια)

12.... και σε μια γυναίκα;

Την Αρετη Κυπραιου :-Ρ

13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Ο Καρβελας όταν γραφει τραγουδια για το “Je t’ aime” της Πανια.

14. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;

Μα φυσικα το … «Βασ-Βασ-Βασ- ο -Παραααασκευαααας»

15. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Ο «Οδυσσεας» του James Joyce, τον εφαγα μια μερα κατακεφαλα όταν ξεσκονιζα τη βιβλιοθηκη.

16. Η ταινία που σας σημάδεψε;
Η ταινια ασφαλειας «Προσοχη Χρωματα», όταν την ειδα ηταν πολύ αργα, ειχε ηδη σημαδεψει το τζην μου.

17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;

Η φυση.

18. Το αγαπημένο σας χρώμα;

Το μουσταρδομαγιονεζι .

19. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;

Να παρκαρω με δυο κινησεις χωρις να χρειαστει να σταματησει η κυκλοφορια για 4 ωρες (οκ, ηταν Δεκαπενταυγουστος κι η Αθηνα αδεια)

20. Το αγαπημένο σας ποτό;

Είναι γνωστο ότι εχω γραψει το επος της Κοκακολιαδας :-ΡΡ

21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;

Ουτε περισσοτερο, ουτε λιγοτερο, η μετανοια είναι αλλοθι.

22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Τη Vanilla Cola, αυτό το ξερασμα επρεπε ν’ απαγορευτει δια νομου.

23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;

Ποιος σας ειπε ότι γραφω;

24. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Να χαλασουν οι κυλιομενες σκαλες στην ανοδο του μετρο.

25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;

Όταν μου λεει ο τροχονομος : «τα χαρτια σας, παρακαλω»

26. Ποιο είναι το μότο σας;
«....κι ένα ποτηρι παγακια παρακαλω»

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Σας μοιαζω για ζωντανη;

28. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;

-«Καλως τη Θεά μου!»

29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;

Πνευματικης απνοιας.


Αυτά τα ολιγα μετα από προσκληση της Idακι και καλω τον Αλέξανδρο, τον hpstg,τους Movies For The Masses(Verbal και Cheaplog) και τον E-Lawyer να μας ξεδιπλωσουν τις σοφιες τους :-ΡΡ

Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

29 Προύστειες Απαντήσεις


Με κάλεσε ο αγαπητός μου Άμμος, και αυτή τη φορά έσπευσα μιας το Σαββατοκύριακο προμηνύεται αρκετά πολυάσχολο και τη Δευτέρα που όλοι θα κάθονται εδώ εγώ θα δουλεύω...

I. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Ξάπλα στην ακρογιαλιά, με τα πόδια μου μπλεγμένα με του ανθρώπου που αγαπάω, να διαβάζω κάτι που δεν θέλω να αφήσω με τίποτε κι όμως να ξεστρατίζει το βλέμμα μου πάνω του συνεχώς.

II. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Το ξυπνητήρι. Δυστυχώς. Εκτός από τις σπάνιες μέρες που ξυπνάω μόνη μου και θέλω να πεταχτώ να ζήσω κάθε δευτερόλεπτό τους.

III. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Αργά χτες το βράδυ, μαζί του.

IV. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Η επιμονή. Και η αντιφατικότητα.

V. Το βασικό ελάττωμά σας;
Η υπερβολική υπερβολή.

VI. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που (θα) έκανα κι εγώ.

VII. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο. Οι δικοί μου Βούλγαροι είναι οι πανταχού παρόντες ηλίθιοι.

VIII. Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Οι απλοί άνθρωποι που αγωνίζονται για φαινομενικά αδύνατους σκοπούς. Οι πολύ επιφανείς με απωθούν...

IX. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Το επόμενο που σχεδιάζω.

X. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Αυτοί που συνδυάζουν το ρεαλισμό με το απίθανο: Gabriel García Márquez, Neil Gaiman, JRR Tolkien, Umberto Eco, Νίκος Καζαντζάκης, Μενέλαος Λουντέμης, Πηνελόπη Δέλτα, Χρήστος Χωμενίδης.

XI. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Την αδυναμία να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Συνήθως εγγυάται υγιές χιούμορ.

XII.... και σε μια γυναίκα;
Την έλλειψη ανούσιας ανταγωνιστικότητας.

XIII. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Bach, Mozart, Vivaldi, Tchaikovsky.

XIV. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Bernard Hermann’s “Twisted Nerve” που το πρωτοάκουσα στο Kill Bill. Μόνο που το μουρμουρίζω. Ευτυχώς που δεν υπάρχει κουρτίνα...

XV. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Silmarillion, JRR Tolkien. Προσπάθησα να μάθω Sindarin Elvish όταν το τελείωσα. Το διαβάζω κάθε δυο-τρία χρόνια.

XVI. Η ταινία που σας σημάδεψε;
Interview with a Vampire, 1995. Χωρίς σχόλιο.

XVII. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Dalí, Raphael, Botero.

XVIII. Το αγαπημένο σας χρώμα;
Το έντονο γαλάζιο του καθαρού χειμωνιάτικου ουρανού.

XIX. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Το ότι ζω ανεξάρτητη σε ξένη χώρα από τα 25 μου παρά τις αντίθετες ενδοοικογενειακές προγνώσεις. Δεν ήξεραν ότι το ονειρεύομαι από τα 10 βέβαια.

XX. Το αγαπημένο σας ποτό;
Jack Amaretto (φθινόπωρο), Absolut Citron on the rocks (χειμώνα-άνοιξη), Martini twister (καλοκαίρι). Σπανίως τα θυμάμαι όταν παραγγέλνω βέβαια.

XXI. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Για το ότι χαράμισα το πρώτο μου φιλί.

XXII. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Την κουτοπονηριά.

XXIII. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Το διάβασμα (duh...).

XXIV. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Nα μην πάθουν τίποτε οι άνθρωποι που αγαπάω. Και ο ίδιος ο φόβος.

XXV. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Όταν η αλήθεια δεν εξυπηρετεί κανέναν εμπλεκόμενο.

XXVI. Ποιο είναι το μότο σας;
«Με υπομονή κι επιμονή όλα κερδίζονται». Δεν το ακολουθώ, φυσικά.

XXVII. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Στον ύπνο μου, μετά από μια μέρα με διάχυτο το αγαπημένο μου γαλάζιο.

XXVIII. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Γιατί δέχεται να έχει γένος, φυλή και συναφή χαρακτηριστικά στο μυαλό των ανθρώπων.

XXIX. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Γαλήνιας ανησυχίας.

Θα ήθελα να μάθω τις απαντήσεις της Λουκρητίας, του Pascal (όταν δεήσει να ξαναγράψει), του iBlog, και του Νανάκου. Ξέρω, θα περιμένω πολύ!!

Πέμπτη, Μαΐου 03, 2007

0.... [... εγκεφαλικό Λουκρητίας]


Ο παραπάνω αριθμός ξεκλειδώνει την προστασία σε όλα τα καινούργια high definition δισκάκια. Έχει γίνει πασίγνωστος, καθώς εξαιτίας της προστασίας αυτής, αγοράζοντας ένα τέτοιου τύπου δισκάκι (στα επόμενα χρόνια θα είναι όλα έτσι), η εκάστοτε εταιρεία απαγορεύει κατά βούληση από τους χρήστες βασικά τους δικαιώματα, όπως το να κρατήσουν backup. Η MPAA (Motion Picture Association of America) έχει προχωρήσει στο κλείσιμο πολλών site που τον περιέχουν, και μιας και η Loucretia δεν έχει αρκετούς μπελάδες τελευταία, είπα να δημιουργήσω και κανέναν.

Υ.Γ.: Πάλι ξενέρωτο post έκανα :-S

Y.Γ2.:κι εγω εκανα λογοκρισια στο ιδιο μου το blog :-PPP (Loucretia)