Loucretia's

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

Επιστροφη απο Φιλανδια (λιγο Eurovision, λιγο bloggers και ο ταρανδος μου)


Όταν περισυ, την ιδια ακριβως μερα, ο hpstg ανεβαζε ποστ πανηγυριζοντας για τους Lordi (και δημιουργωντας μου ένα ακομη εγκεφαλικο) ποτε δεν φανταζομουν ότι ένα χρονο μετα θα βρισκομουν εξαιτιας τους στη χωρα τους, να τραγουδω και να χορευω παρακολουθωντας τον διαγωνισμο της Eurovision στη κεντρικη πλατεια του Ελσινκι, παρεα με χιλιαδες συμπατριωτες τους, με τον ηλιο πανω από τα κεφαλια μας ακομη κι αν το ρολόι εδειχνε 10 το βραδυ.

Όπως κι όταν ανοιγα αυτό το blog, ποτε μου δεν φανταστηκα ότι ταξιδευοντας σε μια μακρινη χωρα σα τη Φιλανδια, θα συναντιομουν με τους εκει Ελληνες bloggers! (και μαλιστα σε τριεθνη εκδοχη, από Ελλαδα, Βελγιο και Φιλανδια!)

Τωρα πια στη παροιμια «οποια πετρα κι αν σηκωσεις θα βρεις Ελληνα» πρεπει να προσθετουμε "θα βρεις Ελληνα blogger" γιατι τελικα εχουμε γινει πολλοι, αδελφια.

Ξερω ότι επιθυμειτε διακαως να δειτε τα ντοκουμεντα της συναντησης, αλλα επειδη η δικη μου ψηφιακη μηχανη μουλαρωσε από την πρωτη μερα της αφιξης μου, περιμενω την Κροτ να χωνεψει πρωτα τον ταρανδο και τα βατομουρα και ν΄αδειασει επιτελους τις βαλιτσες της για να στειλει τις επιμαχες φωτο :-ΡΡ (οι οποιες εννοειται ότι θα φωτοσοπαριστουν ανηλεως).

Μεχρι τοτε δεν θα αποκαλυψω ότι η ιδια αντιμετωπιζε στωϊκα το κρυο φορωντας τη καρο κουβερτουλα που εφερε σερβιτορος στο ρεστωραν που καθησαμε, ουτε ότι ο Ovi στη παρατηρηση μου μηπως κρυωνε η κουκλιτσα η κορη του, απαντησε γελωντας «ξεχνας ότι αυτό το παιδι εχει γεννηθει Φιλανδια κι όχι Ελλαδα» ουτε ότι ο Derek μας ξεναγησε περιφημα στο Porvoo και στο Helsinki, τηρωντας αυστηρα κι απαραβατα τις εντολες του Ovi.

Μπορω όμως τωρα που επεστρεψα, ν’ αποκαλυψω ότι το κοκκινο αυτοκινητο με τον χαρακτηριστικο αριθμο 666 (κι όμως ηταν αληθινο το νουμερο) που νοικιασαμε με τη φιλη μου στο Ελσινκι, εχει ηδη επικηρυχθει από την Φιλανδικη τροχαια, διοτι καναμε τοσες παραβασεις (ηθελημενα κι αθελητα) οσες δεν θα εκαναν ολοι μαζι οι νομοταγεις κατοικοι αυτης της φιλησυχης χωρας μεσα σε 50 χρονια! Εδώ ο Derek μετα βιας γλυτωσε το καρδιακο βλεποντας με να κανω αναστροφη πανω σε δρομο πεζων προκειμενου να βγω στη σωστη κατευθυνση!

Μεχρι να επανελθω όμως με φωτο, ντοκουμεντα κι ανατριχιαστικες λεπτομερειες, θα πω επιγραμματικα καποια δικα μου συμπερασματα από την εκει διαμονη μου, μιας και δεν προκειται ν΄αναφερθω σε περιγραφες αξιοθεατων γιατι είναι κατι που το βαριεμαι πολύ.


1) Η Φιλανδια είναι χωρα για να μεγαλωνεις παιδια (αλλα μονο τους 6 μηνες που δεν εχει θερμοκρασια -29). Μηδεν εγκληματικοτητα, ανθρωπινες πολεις και φυση, φυση, φυση. Εκατομμυρια πευκα, απεραντες εκτασεις πρασινου(μα καλα ρε παιδια, ουτε ένα δεντρο δεν καιτε;;;), λιμνες και καναλια παντου, πεντακαθαρη ατμοσφαιρα.

2) Η Φιλανδια είναι η χαρα του οδηγου. Μηδεν κυκλοφοριακο χαος, ανετοι καλοδιατηρημενοι δρομοι, υπομονετικοι οδηγοι και το κυριοτερο….δεν ακους ουτε ένα κορναρισμα! (ένα και μοναδικο ακουσαμε μονο, κι αυτό φυσικα εξαιτιας μας…γκουχ, γκουχ)
3) Οι Φιλανδοι είναι ωραιοι αντρες, ψηλοι, λεπτοι, με πλουσιο μαλλι. Οσο κι αν λενε ότι είναι ψυχροι, εμεις φυγαμε με άλλες εντυπωσεις :-ΡΡΡ

4) Οι Φιλανδεζες είναι εξισου ωραιες γυναικες, πανκομψες, στιλατες, με αερα. Ακομα κι αν δεν βρισκονται στη πρωτη τους νεοτητα, αντρες και γυναικες γερνουν ομορφα με υπεροχο δερμα (τα καλα του κλιματος και της σαουνας)

5) Ολοι τους σχεδον μιλουν Αγγλικα κι είναι ευγενεστατοι χωρις αυτό να σημαινει ότι μπορεις να καταχραστεις τη προθυμια τους για εξυπηρετηση (είναι αυτό που λεμε «από μακρια κι αγαπημενοι»), κατι που το εκτιμησα ιδιαιτερα.

6) Παιζουν μανιωδως γκολφ (με τοσο γρασιδι αλλωστε και ποιος δεν θαπαιζε). Στο συγκροτημα που μεναμε, το πρωτο πραγμα που βλεπαμε μετα τους σκιουρους και τα κουνελακια, ησαν οι γκολφερς που κοπανιοντουσαν από το αξημερωτο.

7) Και μονο ότι το κουτακι της CocaCola πουλιοταν στο super market 1,5 ευρω, μου ηταν αρκετο για να καταταξω τη Φιλανδια στις ακριβες χωρες (αντιλαμβανεστε που εφυγαν τα λεφτα μου…)

8) Το κερατο είναι το εθνικο τους συμβολο (μη παει το μυαλο σας αλλου). Με τοσους ταρανδους σ’ αυτή τη χωρα, συναντας τα κερατα σε ολες τις εκδοχες, τις απεικονισεις και τις χρησεις. Παντως το κρεας του ταρανδου είναι νοστιμοτατο σε αντιθεση με τα Εσθονικα μαυρα λουκανικα που ακομα ξερναω στη θυμιση τους.

9) Λατρεψα το γεγονος ότι για 6 μηνες νυχτωνει στις 11 και ξημερωνει στις 3 το πρωι, το ιδανικο ωραρια για νυχτοπουλια σαν κι εμενα(το ότι τους υπολοιπους 6 μηνες γινεται ακριβως το αντιθετο, προτιμω να μη το σκεφτομαι).

10) Μπορω να εχω έναν Φιλανδο εδώ και τωρα;; :-ΡΡΡ


Υ.Γ. οποιος θελει να ξοδεψει τη συνταξη και το εφαπαξ του, του εχω φοβερη προταση, το ΦιλανδοΕσθονικο πλοιο της αγαπης που κανει δρομολογια Ελσινκι-Ταλιν. Οσοι βλεπατε το ανεπαναληπτο αυτό σηριαλ των ‘80΄ς και θελετε να το ζησετε live, μπορειτε τωρα να το κανετε πραγματικοτητα. Με μεσο ορο ηλικιας των επιβατων τα 79, θα περασετε μια αξεχαστη μερα χορευοντας πολκα, μαζουρκα, βαλς και ταγκο, φλερταροντας και πινοντας ασυστολα. Ειπε κανεις ότι οι Βορειοι είναι ψυχροι;;

16 Comments:

Blogger Alexandros said...

Ποσοστά παίρνεις από "το πλοίο της αγάπης για συνταξιούχους" και του κάνεις διαφήμιση ή θέλεις να πας κρουαζιέρα και ψάχνεις για παρέα; :-P

Και τι θέλεις να μας πεις με το 3;;; Εεεε;;;

:-P

Υ.Γ. Welcome back! Χεχε!

21/5/07 11:31 μ.μ.  
Blogger the ibt said...

Welcome back!

Το BBC μετέδωσε πως σας δεξιώθηκε και ο Σαρμπέλ. Αληθεύει;

22/5/07 12:09 μ.μ.  
Blogger An-Lu said...

Ζήλεψα!
Πάντα τέτοια και καλύτερα!

22/5/07 2:17 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Alexandre, αυτο που θελω να πω με το Νο 3, το λεω ξεκαθαρα στο Νο 10 :-ΡΡΡ

-i-blog, η αληθεια ειναι οτι μας προσκαλεσε, αλλα μετα την εμφανιση του με το λαμε πυζαμακι, αρνηθηκα εις ενδειξη διαμαρτυριας :-Ρ

-An-Lu, ευχομαι και στα δικα σας!

22/5/07 3:48 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αν και τον διαγωνισμό φέτος δεν τον παρακολούθησα είχε μεγάλη ακροαματικότητα, και ο Σαρμπέλ(αν και δεν μου αρέσει καθόλου)πήρε καλή θέση.
Τυχερή που πήγατε Φιλανδία!Σας εύχομαι να ξαναπάτε και να σας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδεύεται.Ν α γεμίζεται με εικόνες και ωραίες εμπειρίες.

22/5/07 11:29 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τόσα σημάδια σου δίνει ο Πανάγαθος ότι πρέπει να την κόψεις την καταραμένη (για την κοκακόλα λέω ντε), εσύ τίποτα! Αλλού για αλλού!

Α-πα-πα-πα-πα...

Και πάντα τέτοια επίσης! :^)

23/5/07 1:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

πάντα τέτοια

είναι πάντως Φιν-λανδία ( fin-land )και όχι Φιλανδία

ευχαριστώ

ο ξερόλας

23/5/07 2:47 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's said...

αντε ρε παρέα πήγατε;;
σούπερ!

23/5/07 3:30 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-seastavros, που να δειτε στη Φιλανδια τι ακροαματικοτητα ειχε, παραλιγο να γινει εθνικη γιορτη της χωρας!

-mpampakis, βασικα εχω μηδενισει την καταναλωση, δλδ πινω μονο την zero-cola ;-)

-ανωνυμε ξερολα, σωστο κι αυτο! (αλλα γιατι ανωνυμος; :-ΡΡ)

-yoreekas, δε πηγαμε παρεα, απλα συνεπεσαν χρονικα οι επισκεψεις μας κι ετσι βρεθηκαμε ολοι μαζι!

23/5/07 6:31 μ.μ.  
Blogger Idάκι said...

Έτσι έτσι!!! Τώρα να δω πού θα πάω για να βρεθώ ακόμη μακρύτερα από εσένα!!

:D

Πολύ σε χαίρομαι που επιδίδεσαι σε ανθρωπογεωγραφικές παρατηρήσεις με ολίγην από οικονομία, αντί να κάθεσαι να γράφεις σεντόνια με όλα τα αξιοθέατα. Λιτότης ΚΑΙ στις Βοργίες :PPP

24/5/07 1:11 μ.μ.  
Blogger Idάκι said...

PS. Δεν σ'αρέσει η Light, αλλά αντέχεις τη Zero?!!! Wow. Στην Αγγλία μοιάζει πολύ με τη Diet...

Αλλά όχι και 1,5 ευρώ το κουτάκι!!!

24/5/07 1:12 μ.μ.  
Blogger Alexandros said...

Πάντως εγώ θέλω να καταγγείλω τη Λουκρητία γιατί η Zero είναι μια αηδία και μισή! Μπλιαχ!

Τη δοκίμασα επειδή μου είπε ότι πλέον μόνο αυτή πίνει!

Απορώ πώς είναι δυνατό μια διαβόητη φανατική της κόκα κολα να πίνει αυτό το άγευστο πράγμα! Ξανά Μπλιαχ!

:-P

24/5/07 2:24 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Idaki, γενικως βαριεμαι τα σεντονια, εκτος αν ειναι απο σατεν ;-)))

-Alexandre, η zero ειναι η strong γευση της κοκακολας, γι αυτο ηδη ξεπερασε σε πωλησεις την κλασσικη, κατι που δεν με εξεπληξε καθολου. Οπως ειχα προβλεψει και το μεγα ατοπημα της vanilla cola, που αποσυρθηκε αρον-αρον :-ΡΡ

24/5/07 5:56 μ.μ.  
Blogger ovi said...

Ήταν πραγματική ευχαρίστηση για μας να σε γνωρίσουμε και ελπίζω να μας συγχωρέσεις που δεν είχαμε περισσότερο χρόνο! Φωτογραφίες εχω κι εγώ να σου στείλω εκτός αν προτιμάς να τις βάλω στο blog μου και ... ;) Όσο για Φιλανδούς ελέγχοντας τους φίλους μου και συνάδελφους βρήκα μερικούς ελευθέρους, να σου στείλω και τις δικές τους φωτογραφίες, τηλέφωνα, mails κλπ.;

28/5/07 12:09 π.μ.  
Blogger Кроткая said...

εχμ... ξεπακετάραμε και θα σας στείλουμε φωτος άμεσα. Θέλετε μόνο από Ελσίνκι ή και από αλλού;

28/5/07 4:20 π.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Ovi, ηταν απολυτως κατανοητη η ελλειψη χρονου ;-) Αλλωστε οπως θα διαπιστωσες, εμεις αλλα εννοουμε οταν λεμε "αξιοθεατα" ;-))))
Εννοειται οτι τις φωτο τις στελνεις παραυτααααααααα!
Και τελος, ΤΩΡΑ ΤΣΕΚΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ;;;; ΠΑΚΕΤΑΡΩ ΠΑΛΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ!!

-Κροτ, ακομα βγαζεις απο τις βαλιτσες ταρανδους και σολωμους;;;; Ασε και τιποτα για τους επομενους τουριστες!! :-ΡΡΡ
Βεβαιως περιμενω τις φωτο εναγωνιως!
Φιλια στον ετερο οπαδο της Eurovision !!

28/5/07 7:43 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος