Loucretia's

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Πρεμιερα στο φθινοπωρο


Πωπω, συνειδητοποιησα οτι τελειωνει και ο Σεπτεμβριος και το blog μας εχει μεινει ακομα στον Αυγουστο!
Οι αιτιες ειναι πολλες, θα προσπαθησω να σας δωσω τις κυριοτερες για να μην πνιγειτε σε κειμενα-σεντονια.

1) Επιστρεφοντας τον Αυγουστο απο τις "διακοπες" μου (μα ποσο μισω τη λεξη διακοπες, προτιμω να λεω "αδεια", "ταξιδι", "εκδρομη") τελος παντων απ αυτες, βρεθηκα μεσα σε μια Αθηνα που ελυωνε απο τον πνιγηρο καυσωνα σαν τα ρολογια του Νταλι. Οποτε καθε διαθεση να αναφερω καποια ιδιαιτερα στιγμιοτυπα απο τα μερη που ειχα εκδραμει μου εφυγε ανεπιστρεπτι. Ολη μερα την περνουσα αγκαλια με το aircondition και το Ταλιμπανοσκυλο που ειχε μεταμορφωθει σε διακοσμητικο μαξιλαρακι σαλονιου, αμιλητο, ακουνητο, αγελαστο.

2) Με τις πρωτες δροσιες, αποφασισα να καθισω να γραψω..... ομως στο διαστημα που υπεφερα τον παραπανω καυσωνα, ειχα την "ατυχια" να ανακαλυψω καποια ενδιαφεροντα παιχνιδια στο internet που μου μαγνητισαν κυριολεκτικα τον εγκεφαλο. Ενα μαλιστα, κορυφαιο στο ειδος του, μου το εστειλε ενας φιλος κατοπιν παρακλησης μου, οποτε κυριολεκτικα αφοσιωθηκα στη λυση του. Τι ξενυχτια τραβηξα για να κατανοησω τους γριφους του, δεν λεγεται! (καλα μη φανταστειτε οτι το ελυσα κι απο μονη μου, που και που εριχνα κλεφτες ματιες στα hints που εδινε το παιχνιδι μπας και προχωρησω κανενα επιπεδο, δεν θελω κραξιμο, ημουν πρωταρα, νταξει;)

3) Φτανει κι ο Σεπτεμβρης και μπαινω στο γνωστο τριπακι που θελει ολους τους Ελληνες καθε χρονο τετοιο μηνα να ανακαινιζουν τα παντα, βαψιματα, επισκευες, αγορες, αλλαγες και δεν συμμαζευεται. Ευτυχως αυτα τα ειχα κανει απο τον Ιουνιο οποτε το μονο που μου εμενε ηταν να φυτεψω καποια δεντρα στον κηπο μιας και το επετρεπε ο καιρος. Αυτα που τραβηξα εκεινη τη πολυταραχη μερα που ηρθε ο κηπουρος, ηταν ενα post απο μονο του. Το οποιο καθισα επιμελως και εγραψα στο blog. Μεχρις εδω καλα. Ελα ομως που ηθελα να το συνοδεψω και με φωτογραφια αντιστοιχη του θεματος..... κι εκει που επιχειρησα το download της φωτογραφιας, πατησα καποιο πληκτρο κατα λαθος και το post εξαφανιστηκε ολοσχερως! Ηταν αδυνατον πια να το ξαναγραψω, μαλλον ο θεος του blogger θελησε να σας προστατευσει απο την γκρινια μου :-ΡΡ

4) Ο Σεπτεμβριος επισης ειναι και ο μηνας που γινεται το γνωστο φεστιβαλ κινηματογραφου "Νυχτες Πρεμιερας" το οποιο φροντιζουμε καθε χρονο -με την απαραμιλλη βοηθεια και υπομονη του φιλου μας του Ιωσηφ- να παρακολουθουμε οσο μπορουμε. Ξεκινησαμε λοιπον τα περα-δωθε στις αιθουσες κινηματογραφου, μεχρι και 2 ταινιες την ημερα ειδαμε, τι καθημερινες, τι ΣαββατοΚυριακα, ενα ατελειωτο σουρτα φερτα. Κι επειδη αυτη την εβδομαδα το φεστιβαλ τελειωνει, σκοπευα να σας γραψω ενα σχετικο ποστ για καποιες απο τις ταινιες που ειδαμε κι ειχαν ενδιαφερον. Ομως.... ο καλος θεουλης του blogger παλι σας προστατεψε! Γιατι με το οδοιπορικο αυτο στις αιθουσες ποτε με βροχη και ποτε με καυσωνα, εισεπραξα μια γερη ψυξη που με αναγκασε δυστυχως να μεινω μεσα και να μην μπορω να κουνησω καν το χερι μου. Εμεινα ακινητη στον καναπε σχεδον 3 μερες να παρακολουθω ανημπορη ολη την τουρκικη σοδεια των σηριαλς που ενεσκυψαν φετος στους δεκτες μας! Και στο καπακι να πεφτουν και οι διαφημισεις του τουρκικου οργανισμου τουρισμου!! αλλλλλαχαλλλαχχχ!!

5) Αυτο το Σαββατο ενοιωθα λιγο καλυτερα, η ψυξη φαινοταν να υποχωρει μετα τα ανεπαλληλα στρωματα θερμαντικης κρεμας που ειχα βαλει η οποια κατεστρεφε καθε υποψια οσφρησης σε οσους με πλησιαζαν. Δεν εδωσα σημασια σε εναν καινουργιο πονο που με τριγυριζε, θεωρωντας οτι θα ειναι καταλοιπο της ψυξης. Αρματωμενη λοιπον με την κρεμα, κανω την ηρωϊκη εξοδο για να δω μια ακομη ταινια του φεστιβαλ, στην προβολη της οποιας θα παρευρισκοταν και ο σκηνοθετης της για να απαντησει στις ερωτησεις και τις τυχον αποριες μας. Αψηφισα και την βροχη που επεφτε και κατεφθασα στο σινεμα οπου παρακολουθησα για 2 συνεχομενες ωρες την πικρη αγγλικη "κωμωδια" Four Lions. Βαζω εισαγωγικα στη λεξη κωμωδια γιατι μολονοτι το σεναριο ειχε πολλες ξεκαρδιστικες σκηνες και ατακες, το τελος της ηταν τελειως κοντρα σε οτι αρχικα θα μπορουσε καποιος να περιμενει. Ας μη πω περισσοτερα γιατι πιθανοτατα θα θελει καποιος να τη δει. Σας συστηνω παντως να μην τη χασετε οταν βγει κανονικα στις αιθουσες.
Μετα το τελος της προβολης και της συζητησης, βγηκα στην εξοδο και κανοντας να ανεβω το πρωτο σκαλοπατι, εμεινα εντελως ακινητη. Ενας οξυτατος πονος διαπερασε το αριστερο μου ποδι. Καθε προσπαθεια να μετακινηθω εμοιαζε αδυνατη. Οι φιλοι μου με ειδαν και τρομαξαν. Τους καθησυχασα λεγοντας τους οτι πιθανοτατα πιαστηκα απο το 2ωρο καθισμα σε συνδυασμο με την ψυξη που δεν ειχε ακομα περασει. Και επεμενα μαλιστα να συνεχισουμε και για φαγητο! Τετοια αγνοια ειχα! Στη διαρκεια τη βραδιας ο πονος πολλαπλασιαζοταν, ουτε ξερω πως καταφερα να οδηγησω και να επιστρεψω σπιτι. Φθανοντας, κυριολεκτικα κατερρευσα, η διαγνωση ελεγε κατι για "ισχυαλγια" και επεβαλε απαγορευση σε καθε μετακινηση.

Σημερα εχω μια μικρη δυσκολια ακομη στο περπατημα, το χερι μου ομως ειναι ελευθερο γι αυτο σας τα γραφω γρηγορα γρηγορα πριν εξαφανιστει κι αυτο το post και μας πιασουν τα Χριστουγεννα!!

Καλο φθινοπωρο να εχουμε και να προσεχετε!

φωτο: Δημήτρης Π.