Loucretia's

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

Ο Πρωθυπουργός Σκέφτεται.



Μετά την άκριτη, ανάλγητη και δειλή ανώνυμή μου επίθεση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, είπα να επιστρέψω με ένα κείμενο χωρίς ούτε ένα χαρακτηρισμό.
Οι χαρακτηρισμοί ως γνωστόν είναι τέκνα το διαβόλου, σε αντίθεση με τους καλούς τρόπους και την ελεύθερη αγορά, τα οποία ως γνωστόν προτιμά και ο Κύριος.

Νομίζω ότι όλη η κατάσταση συνοψίζεται σε ένα στίχο:

"Πάνω από του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα μ' έχει κατουρήσει".

Έτσι αισθάνονται όλοι. Οι μαθητές, οι γονείς, οι αστυνομικοί (τους μπάτσους εννοώ, σε περίπτωση που δεν αναγνωρίσατε το "αστυνομικοί"), ο Αυτιάς, ο Καμπουράκης, ο Αρσένιος, ακόμα και ο Μπουμπούκος.

Και βέβαια:

Ο κ. Καραμανλής, επικεφαλής (στη θεωρία πάντα) του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος, ο οποίος έχει ξεχάσει το βασικό του ρόλο. Θα μου πείτε, ποιος είναι ο βασικός του ρόλος; Είναι ίδιος με το ρόλο ενός αρχαίου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Οι αυτοκράτορες έμεναν στη θέση τους, γιατί τουλάχιστον προσπαθούσαν να δείξουν στον πολύ κόσμο ότι υπάρχουν εκεί σα "φρένο" απέναντι σε όλο το προνομιούχο μπλοκ που τους καταπίεζε από τη στιγμή της γέννησής τους. Ο κ. Καραμανλής από την άλλη δεν είναι αυτοκράτορας, είναι κληρονομικός μονάρχης. Δεν είναι αμφισβητητής αυτού του μπλοκ, είναι παιδί του, σπλάχνο του. Δε περιμένει να χρειαστεί να κάνει ποτέ πραγματικά αυτή τη δουλειά, γιατί του "ανήκει". Είναι φυσικό για τον ίδιο σα την (ασθμαίνουσα) ανάσα. Μοιάζει λίγο με το Λουδοβίκο την εποχή της Επανάστασης (δεν κάνω συγκρίσεις με τα τωρινά, προς Θεού). Και για εκείνον η Αυλή ήταν ο φυσικός του χώρος. Ότι και αν συνέβαινε γύρω, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να τον επηρεάσει πραγματικά. Τελικά αποκεφαλίστηκε.

Και τα έχει προφανώς χαμένα. Όταν μιλάει για "ψύχραιμη σκέψη" και προβάλλει χρονοδιαγράμματα διμήνου, αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση που του έχει δώσει το όνομά του για δύο λόγους:
  • Η μισή δουλειά του είναι να κάνει διαχείρηση κρίσεων. Για τα άλλα υπάρχει η γραφειοκρατία. Τη διαχείρηση κρίσεων την κάνεις χθες. Όχι σε δίμηνο. Σε δίμηνο και μια επιτροπή του ΚΑΠΗ Κουνουπιδιανών Ηρακλείου να βάλεις, πάλι θα στην κάνει τη δουλειά. Με απλά λόγια, πρέπει να μη φοβάσαι τις συνέπειες των πράξεών σου, και να έχεις κάνει αρκετά πράγματα στη ζωή σου ώστε να μπορείς να εμπιστευτείς την ίδια σου την κρίση ΑΜΕΣΑ. ΤΩΡΑ.
  • Η άλλη μισή του δουλειά είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός. Να έχεις δηλαδή μια κατάσταση σε γενικές γραμμές στο κεφάλι σου, και μετά να έχεις την ικανότητα να μεταδώσεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, ώστε αυτό να γίνει ένα μέρος της γενικότερης πραγματικότητας μετά από ένα διάστημα. Και πάλι, αυτό δε θέλει διμηνάκι, θέλει χρόνια.
Δυστυχώς όμως, ούτε απόφαση για την άμεση ανάγκη υπήρχε, ούτε κανένα μελλοντικό σχέδιο για να βελτιώσει τα πράγματα σε πιο μόνιμη βάση.
Η ρίζα και για τα δύο αυτά προβλήματα είναι η ίδια. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ηγέτης, είναι ένα καλομεγαλωμένο παιδί. Δεν έχει εργαστεί ποτέ πραγματικά στη ζωή του, δεν έχει ζοριστεί ποτέ, δεν έχει πεινάσει ποτέ, δε περίμενε ποτέ κάτι λιγότερο από αυτό που είναι τώρα, δεν είχε καν τα κότσια να πει "όχι" όταν ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει. Βέβαια, μόνο ο Χριστός είχε ζητήσει να "απέλθει το ποτήριον", οπότε τι ζητάω ε;

Τ Ι Π Ο Τ Α

Reset.

30 Comments:

Blogger Loucretia said...

Μονο η ελλειψη αυτοπεποιθησης ειναι το προβλημα;
Δλδ εχει μια συγκεκριμενη πολιτικη, μια στρατηγικη, ενα προγραμμα, αλλα δεν εχει την αυτοπεποιθηση να τα εφαρμοσει ολα αυτα;
Ή μηπως εχει επιλεξει ικανους συνεργατες για να κυβερνησει αλλα ουτε εκει εχει την αυτοπεποιθηση να τους επιβαλει την πολιτικη του;

Υ.Γ. ο Πανουσης θα ειναι ο Σολωμος της νεας γενιας; :-Ρ

13/12/08 3:09 π.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Το κύριο πρόβλημα αυτό είναι. Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν κάθεσαι λαό να ασχοληθείς με όλες τις λεπτομέρειες που είπες.
Νομίζω ότι η ορθογραφία του Σολωμού είναι τρομακτικότερη κι από τον Πανούση :-ρ

13/12/08 1:18 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ hpstg, ποιος απο τους προέδρους τον σημερινών ελληνικών κομμάτων είναι ηγέτης;

13/12/08 7:08 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Ωραίο σκεπτικό αγαπητέ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Επειδή δηλαδή όλα τα κρέατα στο χασάπικο είναι χαλασμένα, πρέπει να γίνουμε χορτοφάγοι;
Ξεχνώντας βέβαια ότι υπάρχει κρέας και αλλού, εκτός από το χασάπικο.
Περιορισμένο σας βρίσκω...

13/12/08 8:36 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Μετά την άκριτη, ανάλγητη και δειλή ανώνυμή μου επίθεση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, είπα να επιστρέψω με ένα κείμενο χωρίς ούτε ένα χαρακτηρισμό."

Εξακολουθείς πάντως να τοποθετείσαι ανώνυμα. Μήπως έχεις και κουκούλα;

13/12/08 10:19 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Την έβγαλα γιατί δεν έβλεπα από την πυτιρίδα.

14/12/08 2:19 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αν τα κρέατα σε όλα τα χασάπικα της Ελλάδας είναι χαλασμένα προτιμώ να γίνω χορτοφάγος.
Γιατί απλά, δεν εμπιστεύομαι τα ξένα κρέατα που είναι φουλ στη διοξίνη!

14/12/08 3:52 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

"Μετά την άκριτη, ανάλγητη και δειλή ανώνυμή μου επίθεση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού"

αχ αυτη η ταπεινοτητα...αχ..:-Ρ

15/12/08 3:36 π.μ.  
Blogger Coco said...

και τώρα αναλαμβάνει λέει την πολιτική ευθύνη για το βατοπέδι διότι δεν την είχε εκτιμήσει την κατάσταση εξαρχής
ποια πολιτική ποια ευθύνη

17/12/08 5:39 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ούτε να μας δουλέψει δεν μπορεί πια ο έρμος !... Αυτοαναιρείται σε ό,τι λέει. Κι όπως πετυχημένα σχολίασε κάποιος : "O πρωθυπουργός υπέβαλλε την παραίτησή του στον εαυτό του και δεν έγινε δεκτή"
Το "αναλαμβάνω την ευθύνη" για όλα όσα εχουν συμβεί στη χώρα μας από πέρσι το καλοκαίρι, σημαίνει (για ένα σοβαρό ηγέτη) "παραιτούμαι κι επαναπροκυρήσσω εκλογές"...
Αλλά ποουουουου τσιπα... Είναι γλυκιά η καρεκλίτσα της εξουσίας...
Κιέχεις και τον άλλον τον παπαρα με τις μουσικές μπάντες του Δήμου και το δέντρο να μας τα'χει κάνει ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ! Και καλά για αναπτέρωση του ηθικού και την τόνωση της εμπορικής κίνησης... Σάλτα ρε και ... Λες και αν δεν είχαν καεί τα μαγαζιά στην Ερμού θα μας περίσσευαν τα φράγκα να πάμε να ψωνίσουμε.
Παιδιά, χαμπάρι δεν έχουν πάρει οι τύποι. Σαν τη Μαρία Αντουανέττα, που ρωτούσε με αφέλεια, όταν ο γαλικός λαός πεινούσε : "μα γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι ?"
Το κεφάλι της βρέθηκε καρφωμένο σε ένα ξύλο, μερικές μέρες μετά ! Αντε βρε Δημαρχαίοι και πολιτικάντηδες ! ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ (ΚΕΦΑΛΙΑ) !

17/12/08 9:11 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

...κι επειδή κάποιοι μπορεί να με ρωτήσουν κι εμένα "ποιος απο τους προέδρους τον σημερινών ελληνικών κομμάτων είναι ηγέτης;" να διευκρινήσω ό,τι με τον όρο "πολιτικάντηδες" εννοώ όλους τους αστείους τύπους όλων των κομμάτων, που εν μέσω κοινωνικού χάους και με φόντο τη φλεγόμενη Αθήνα έκαναν ψηφοθηρία, πατώντας στο νωπό ακόμα αίμα του μικρού...
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ρε ! ξεφτιλισμένοι !

17/12/08 9:29 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

...απλά, οι κυβερνώντες (ΟΙ ΠΟΙΟΙ ?!?!?!) έχουν μια - όσο να πεις - κάπως μεγαλύτερη ευθύνη ! Είτε μας αρέσει, είτε όχι...

(πως θα βγούμε απ'αυτό το μπουρδέλο ? Πως θα βρούμε έναν πραγματικό ηγέτη χωρίς κοινωνική επανάσταση ?...)

17/12/08 9:32 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, που είχε τα @@ να πει ναι, εφταιξα και να μη τον νοιάζει αν θα χάσει πολιτικά.
Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
Είχα απογοητευτεί ,αλλά χθες με κάλυψε.
Περιμένω να με καλύψει περισσότερο σύντομα.

18/12/08 12:05 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Και που είπε "Ναι ! Εφταιξα !" τι έγινε ?
Κάνει κάτι ώστε να γίνει η ζωή σου καλύτερη, όπως θα όφειλε (σαν αιρετός ηγέτης) ?
Κάτι τύποι -για να μην πω άλλη λεξούλα και μου βάλει η Δούκισσα πιπέρι στο στόμα- σαν εσένα, που τους αρκεί μια ανούσια "συγγνώμη" (γιατί η συγγνώμη έχει νόημα ΜΟΝΟ αν ακολουθείται άμεσα από διορθωτικές πράξεις) φέρανε αυτόν τον καραγκιόζη στην εξουσία !
Κάτι τύποι σαν εσένα παραδέχονται για πρωθυπουργό έναν, που παραδέχεται δημόσια ότι είναι μαλάκας (γιατί πως αλλιώς να εκλάβεις τη δήλωση "δεν ήμουν πλήρως ενήμερος" όταν όλοι μαθαίνουμε πια ό,τι συμβαίνει), όταν σε 1 χρόνο έχουν γίνει όλα -ΜΑ ΟΛΑ- μπουρδέλο.
Κάτι τύποι σαν εσένα -κι εμένα μαζί- έχουμε την ηγεσία που μας αξίζει ...
Κάτι τύποι σαν εμάς θα πάνε αύριο- μεθαύριο στις κάλπες να ρίξουν το ψηφαλάκι τους με τη λογική "το μη χείρον, βέλτιστον"...
ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ !

18/12/08 9:50 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

...όσο γι'αυτό το κορυφαίο "να μην τον νοιάζει αν θα χάσει πολιτικά" είναι ΠΟΛΥ ΚΩΜΙΚΟ ! Ο Καραμανλής ήδη χάνει πολιτικά εδώ και πολύ καιρό. Και ΜΑΝΤΕΨΕ πότε "συγκινήθηκε" και ζήτησε "συγγνώμη" (και καλά...): Ακριβώς όταν του είπαν οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι να ξεκολλήσει από την οθόνη (ΤV, PC, για παιχνίδια μόνο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!) και να βγει να κάνει καμιά δήλωση γιατί το άνοιγμα της ψαλίδας κοντεύει να φτάσει το 300% !
Και βγήκε και έκανε ακριβώς αυτό ...ΚΑΜΙΑ δήλωση !
Ξ Υ Π Ν Α !!!

18/12/08 9:57 π.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Αραπη, πιπερι θα σου βαλω, ναι, αλλα για την απουσια σου :-Ρ

(ξερεις εσυ ;-)

18/12/08 6:55 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σήμερα με κάλυψε περισσότερο ο πρωθυπουργός.
Και είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα με καλύψει περισσότερο τις επόμενες μέρες.

@ αράπη
Τα ξύπνα και πρόσεχε αλλού.

Η ζωή μου δε γίνεται καλύτερη γιατί οι σπατάλες, τα «Τσοβόλα δώστα όλα» και όλες οι καταχρήσεις του παρελθόντος, όσα χρόνια κι αν πάμε πίσω ,πληρώνονται. Δυστυχώς έτυχε σε εμάς να τα πληρώσουμε. Τι να κάνουμε;
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και για τη χώρα μας και όχι μόνο για την τσέπη μας.
Καταλαβαίνω κάτι τύπους σαν εσένα (νοσταλγούς του παρελθόντος) που «χάνουν» όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Που ξέρεις; Μπορεί να αλλάξει κάτι και να αρχίσεις να ζεις πάλι όπως ζούσες!
Καταλαβαίνω κάτι τύπους σαν εσένα , που θέλουν να ακούνε πως τα πάντα είναι ρόδινα ,να τους κοροϊδεύουν οι κυβερνώντες και να μαθαίνουν την αλήθεια (ποτέ ολόκληρη βέβαια) μετά από χρόνια από βιβλία πρώην πρωθυπουργών μου θέλουν να γεμίσουν τσέπες και από εκεί.
Κάτι τύποι σαν εσένα και εμένα ,έχουμε την ηγεσία που μας αξίζει , γιατί απλά αγαπητέ αράπη , οι ηγέτες μας είναι κάποιοι από εμάς, όσο κι αν δε σου αρέσει αυτό.
Έχουν την νοοτροπία που έχει το 99% των Ελλήνων.
Αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει γιατί μόλις κάποιος πάει να πει ή να κάνει κάτι καλό , βγαίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και λένε το αντίθετο.

Δέχομαι ότι χάνει πολιτικά εδώ και καιρό ,αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να βγει και να παραδεχτεί όλα όσα παραδέχτηκε και να χάσει περισσότερο. Πες μου έναν που έκανε κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Μη ψάχνεις άδικα ,γιατί δε θα βρεις. Ήταν όλοι αλάνθαστοι ….

Τι θα πει «παραιτούμαι κι επαναπροκυρήσσω εκλογές» ;
Πέρσι είχαμε εκλογές.
Ο λαός τον ψήφισε για 4 χρόνια. Σε 3 χρόνια μπορεί να ψηφίσει πάλι και να βγάλει όποιον του αρέσει.
Κάθε χρόνο εκλογές θα έχουμε για να χαίρονται οι δικηγόροι ,οι γραμματείς και οι φαρισαίοι;

Και επειδή την Τετάρτη ήμουν Αθήνα ,ένα μπράβο στον Κακλαμάνη που έφτιαξε πάλι το δέντρο και προσπαθεί να κάνει το κλίμα όσο γιορτινό γίνεται.

ΥΓ: Πες και κακές κουβεντούλες. Δε θα σε κάνει ντα η οικοδέσποινα. Είναι καλός άνθρωπος.

18/12/08 8:07 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ευχαριστώ για τον κουμπαρά ! :*

(ξέρεις εσύ...)
Επιφυλάσσομαι ! ;)

3 ζήτω για τον τυπάκο (Μητσάρας ?), που βγήκε στον Παπαδάκη και φώναζε "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι".
1 ζήτω για τον Παπαδάκη, που ΔΕΝ τον έκοψε αλλά προσπάθησε να τον εξευτελίσει αρχικά με το υφάκι "τι θέλει ο κύριος ?" κι έπειτα με το "ααα, ο Μητσάρας είναι ? -χαμόγελο- Γεια σου ρε Μητσάρα" (και καλά ο τρελός του χωριού).
Κύριε Παπαδάκη, τι γνωρίζετε την παροιμία "από τρελό κι από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια" ? Ε ? Κύριε Παπαδάκη ?

18/12/08 9:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

@ αράπη
Τα ξύπνα και πρόσεχε αλλού.

Γιατί ρε ? Θα σε φοβηθώ ? Τσου ρε Λάκη κι ό,τι πέτυχε ο αράπης στη ζωή του, το πέτυχε με αίμα και τίμιο ιδρώτα ! Με κόβεις για πρασινοφρουρό βρε ταλαίπωρο στρουμφάκι ?

Εσένα που σε "καλύπτει" ο Καραμανλής, πάρτον αγκαλιά για κουβερτίτσα, γιατί μόνο για κουβερτίτσα κάνει. Κατά τα άλλα είναι ΠΟΛΥ λίγος και κατάφερε να το αποδείξει μέσα σε 2 χρόνια (δε σε πάω και πολύ μακριά ε?)

Έχεις δίκιο βέβαια, ότι οι ηγέτες μας έχουν ελληνική εθνικότητα (ακόμα) αλλά, σαν εμένα δεν είναι! Ούτε κι έχουν τη νοοτροπία μου και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν τη νοοτροπία, που έχει το 99% (αν είναι δυνατόν να βρούμε τόσα κοινά μεταξύ μας οι άνθρωποι)! Ευτυχώς...

Απλά ο Καραμανλής, όπως κι ο Παπανδρέου, έχουν τους κατάλληλους προγόνους με το ίδιο επώνυμο και γι'αυτό βρίσκονται στη δεινή θέση του παρόντος, για την οποία δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Βλέπεις λοιπόν καμιά σοβαρή δράση της κουβερτίτσας σου, που σε καλύπτει κιόλας, σχετικά με το χάος των τελευταίων ημερών ?

Μή μου πεις για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού σε παρακαλώ...

18/12/08 9:24 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Όσο για τις εκλογές, μια λύση-παράδειγμα ήταν...

'Η νομίζεις ότι από αυτήν τη βαθιά κοινωνική-οικονομική-πολιτική κρίση, μπορεί να μας βγάλει ο Παπανδρέου ? (ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ... Πες το μου κι αυτό !)

18/12/08 9:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ώπα ρε αράπη… ξέχασες τα δάκρυα!
Κούλαρε γιατί σε λίγο θα μας πεις ότι σκούπιζες τον ιδρώτα με στυπόχαρτο.

Στρουμφάκι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι. Βλέπεις το παρελθόν μου δε μου το επιτρέπει.

Κατά τα άλλα ,ναι με κάλυψε και κανείς άλλος δε θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο όταν βάλλεται από παντού και πολλές φορές χωρίς λόγο.
Όσοι διατείνονται δεξιά και αριστερά, και μιλάω κυρίως για το δεκανίκι του Πασοκ , ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο τα λένε επειδή ξέρουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να κυβερνήσουν.
Με δυο απλά λογάκια ,έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέτε για να κάνετε εντύπωση.

Αυτά τα ολίγα και περαστικά.

18/12/08 10:32 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τα δάκρυα θα τα ρίξουμε όλοι μαζί τώρα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους...
Ο φτωχός γιατί γίνεται φτωχότερος, ο νέος γιατί γερνάει γρήγορα χωρίς να βλέπει φως, ο ΝουΔούλης γιατί του ξεπαρθενέψανε τη ΝουΔούλα κλπ.

Περαστικά...

18/12/08 11:15 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Όσοι διατείνονται δεξιά και αριστερά, και μιλάω κυρίως για το δεκανίκι του Πασοκ , ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο τα λένε επειδή ξέρουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να κυβερνήσουν.
Με δυο απλά λογάκια ,έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέτε για να κάνετε εντύπωση."

Αγωνίζεσαι ώρα να με κατατάξεις σε κάποιο κουτάκι ε ? Μια με κατηγορείς για πρασινοφρουρό, μια για αριστερίζον δεκανίκι του πασοκ... Πρέπει να κατατάξεις το καθετί και τον καθένα στο κουτάκι του ε ? Δε σε αδικώ ! Ετσι εκπαιδεύτηκες ! Έτσι εκπαιδευτήκαμε όλοι: ΝΑ σκεφτόμαστε με κουτάκια, όπως η ροή προγράμματος στην TV. Περιορισμένα. Αυτοπεριορισμός και αυτοϋπνωση... Άστο μεγάλε ! Δεν κατατάσσομαι πουθενά. Είμαι απλά ένας άνθρωπος με ελεύθερη σκέψη, σε αντίθεση μ'εσένα, που δεν ανοίγει το κεφάλι σου με τίποτα (να πάρει αέρα, να φύγει κι η σκατίλα, που στό'χουνε τιγκάρει τόσα χρόνια στο σκατό)... Μα με τίποτα όμως ! Κι ας γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω, εσύ ΕΚΕΙ ! Κολλημένος με το "κουβερτάκι" σου, τον Καραμανλή και τη ΝουΔούλα...

Ξ Υ Π Ν Α ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !

19/12/08 10:20 π.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

"Πάντως είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, που είχε τα @@ να πει ναι, εφταιξα και να μη τον νοιάζει αν θα χάσει πολιτικά.
Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
Είχα απογοητευτεί ,αλλά χθες με κάλυψε.
Περιμένω να με καλύψει περισσότερο σύντομα."

Δίκαιη παρατήρηση. Είναι όντως ο πρώτος πρωθυπουργός που το έκανε. Αλλά δεν είναι ο πρώτος αρχηγός μεγάλου κόμματος. Αυτός ήταν ο Giorgakis που έφτασε μέχρι του σημείου να διαγράψει το Σημίτη και να αποκυρήξει 8 χρόνια ΣΚΑΤΟΚ. Και των δύο βέβαια οι χειρονομίες ήταν εξίσου ανούσιες, γιατί έτσι κι αλλιώς τις έκαναν σε χρονική στιγμή που κάτι τέτοιο θα ήταν ΘΕΤΙΚΟ για τους ίδιους.
Όταν ένας κατά τα άλλα συμπαθής και εξαφανισμένος άνθρωπος, βγει και σου πει "έκανα Λάθος", δε τον βλέπεις σαν πρωθυπουργό, αλλά σαν ένα συμπαθή εξαφανισμένο άνθρωπο.
Το πρόβλημά του δεν ήταν το "λάθος", γιατί λάθος δεν έκανε. Ήταν το τίποτα. Τίποτα σίγουρα έκανε. Το μόνο που δε συγχωρεί η θέση του είναι η απραξία, και έχει αποδειχτεί ειδικός στη συγκεκριμένη ενασχόληση.
Θα κλείσω με μια παρατήρηση το ύφος του προηγούμενου post μου:
Μα πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να πιστέψει ότι το να παραδεχτεί ένας πολιτικός με "σκληρό" προφίλ ότι έκανε λάθος, του έκανε κακό;
Ήμαρτον...

19/12/08 2:59 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Να προσθέσω (για λόγους δικαιοσύνης) ότι είναι άδικο να την πέφτουμε δύο στον ανώνυμο.

Πρέπει να μαζευτούμε 4-5 :-Ρ

19/12/08 3:14 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σιγά το "πέσιμο"...

Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα αποφεύγω αυτά (τα πεσίματα) γιατί "ο γέρος ή από πέσιμο ή από Hesimo θα πάει"... :P

19/12/08 3:31 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Hesus Christo! Πώς εκφράζεστε έτσι;

19/12/08 4:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αράπη μη σφίγγεσαι και ιδρώσεις, γιατί το στυπόχαρτο τελείωσε και με τέτοια φτώχια που σε δέρνει που να βρεις ευρώπουλα να αγοράσεις άλλο. Και πάλι ο Καραμανλής θα φταίει ή ο Γιωργάκης ή κάποιος άλλος. Όλοι θα φταίνε εκτός από εσένα. Γιατί οι αγωνιστές σαν εσένα δε φταίνε ποτέ…

Δεν αγωνίζομαι να σε βάλω σε κουτάκια γιατί με τόσο μυαλό δε χωράς… Βλέπεις είναι μεγάλος ο όγκος αέρα που βρίσκεται στο μυαλό σου. Έχεις ανοίξει παράθυρα , μπαλκονόπορτες για να φύγουν τα σκατά. Δυστυχώς όμως, ότι και να κάνεις η σκατίλα παραμένει και στην ηλικία σου βρωμάει περισσότερο. Είναι γνωστό πως όσο γερνάει ο άνθρωπος αρχίζει και χάνει και του λέμε πάντα ναι. Έτσι…για να ζει ευτυχισμένος όσα χρόνια του μένουν ακόμη να ζήσει!
Πρόσεχε τώρα που γκρεμίζεται ο κόσμος μη σε πάρει κανένας παππούς ή καμιά γυναίκα καμικάζι παραμάζωμα και χαθεί το είδος .Το είδος του ανθρώπου με ελεύθερη σκέψη, που μόλις βρει κάποιον με αντίθετες απόψεις αρχίζει εξάπτεται γιατί πιστεύει ότι είναι ο μόνος ξύπνιος και ελεύθερος στον κόσμο αυτό.

Κατά τα άλλα, επειδή βαριέμαι να σχολιάζω κειμενολίβελους και φωτολίβελους αφιερώνω στους αναγνώστες το παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=K2PhnapB-38&feature=related

@hpstg συμφωνώ μαζί σου σε αρκετά από αυτά που γράφεις.
Πραγματικά ο Γιωργάκης ήταν ο πρώτος αρχηγός κόμματος που έκανε κάτι παρόμοιο. Μπράβο του!
Όσο για το «Τίποτα σίγουρα έκανε.», απλά να πω ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δε γίνεται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Ότι και να κάνει κάποιος πρωθυπουργός, από οποιοδήποτε κόμμα , ακόμη κι αν αυτό είναι σωστό, πάντα θα βρεθούν κάποιοι που θα βγουν και θα λένε ακριβώς τα αντίθετα. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί οι κάποιοι, πιπιλίζουν τα μυαλά των κατά τα άλλα ελεύθερων ,ανοιχτόμυαλων και ανένταχτων ανθρώπων, με κάθε είδους μαλακία που μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους.

ΥΓ: Είσαι δίκαιος όμως...Αλλά να ξέρεις ότι 4-5 είστε λίγοι. Έχω αντιμετωπίσει πολλούς περισσότερους και face to face και στο νετ(αρκεί να έχω όρεξη και χρόνο)
Περισσότεροι να μαζευτείτε για να γίνει τζερτζελές και να το ευχαριστηθώ!
Μ’αρέσει να αντιμετωπίζω άλλους σε θέση Peek-a-boo.

19/12/08 6:14 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Αράπη μη σφίγγεσαι και ιδρώσεις, γιατί το στυπόχαρτο τελείωσε και με τέτοια φτώχια που σε δέρνει που να βρεις ευρώπουλα να αγοράσεις άλλο."

Εγώ φιλαράκι δε σφίγγομαι ! Χέζω άνετα και για να μην ξοδεύω κωλόχαρτο -με τόση φτώχια που με δέρνει- σκουπίζομαι σε κάτι καμμένα χαρτιά σαν εσένα ! (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ! ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ! Ηταν ένα οικωλογικό μήνυμα από αράπη)

Εσύ ο δυσκοίλιος να πάρεις κάνα κλίσμα γιατί μας ζαλισες τον έρωτα...

Ηάιντε... Βλακάκο...

19/12/08 9:13 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Αφιερωμενο και στα δυο αντιμαχομενα στρατοπεδα :-Ρ

19/12/08 11:15 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος