Loucretia's

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

Ο Νοέμβρης των νευρώσεων


Είναι μερες που νομιζεις ότι θα σταματησουμε ολοι επιτοπου τα αυτοκινητα, θα ανοιξουμε τις πορτες, θα παρουμε τα οπλα και θα αρχισουμε να πυροβολουμε αδιακριτως.

Μεχρις στιγμης το κανουμε, αλλα λεκτικα. Οση οργη νοιωθουμε, οση ενταση, οσο εκνευρισμο, το εκτοξευουμε στους γυρω μας, ασκουμε οση λεκτικη βια μπορουμε, αρκει να αποφορτιστουμε, να τη πληρωσει ο άλλος, ο αγνωστος ή ο γνωστος, ο τυχαιος, ο περαστικος, ο φιλος μας, το παιδι μας, οποιος τελος παντων βρεθει μπροστα μας.

Αυτή η πολη μας σκοτωνει, κινουμαστε οριακα πια, είναι θεμα χρονου να γινουμε και κυριολεκτικα αγελη, να παψουμε να αρθρωνουμε λογο, λογο συντροφικο, λογο ερωτικο, λογο πονετικο, μονο θα ουρλιαζουμε και θα κατασπαραζουμε.

Το βλεπεις στα ματια ολων, τους μιλας κι ο νους τους ταξιδευει, το βλεμμα τους ελαχιστα εστιαζει στο δικο σου, είναι αλλου, στα δικα τους συρματοπλεγματα. Σε καθησυχαζουν ότι σ’ ακουνε αλλα εσυ το ξερεις ηδη ότι εχουν φυγει, εχουν χαθει στις δικες τους αγωνιες.

Αγια Παρασκευη - Παπαγου, μια ωρα και εικοσι λεπτα. Για μια διαδρομη ενός τεταρτου.

Τριαντα πεντε χρονια μετα, πιανεις τον εαυτο σου να δυσανασχετει που η πορεια του Πολυτεχνειου εκλεισε τους δρομους. Και μενεις εγκλωβισμενος, ακινητος στη λεωφορο, να προσπαθεις να διακρινεις τα προσωπα των διπλανων οδηγων πισω από τα μουσκεμενα τζαμια.

Τριαντα πεντε χρονια μετα κι οι μνημες κι οι αναμνησεις διαλυονται με τη βροχη.

«Αποψε θα πλαγιασουμε
Σε δροσερο χορταρι,
Θα δωσει και θα παρει,
Το γλεντι μας παιδια…»



Y.Γ. θα συμπληρωνα οτι το παρον ποστ γραφτηκε υπο τους ηχους ανταρτικων τραγουδιων....αν δεν τους ειχε σκεπασει το ροχαλητο του Ταλιμπανοσκυλου που κοιμοταν στα ποδια μου...


(φωτο: Δημητρης Π.)

6 Comments:

Blogger I.I said...

Οκ.Διαβάζοντας σε ένιωσα τυχερός που έκανα την απόσταση Γλυφάδα-Χαλάνδρι σε 1 ώρα και 40 λεπτά.
Αλλά να σου πω κάτι, η πόλη δεν αντέχεται πια όλους τους μήνες του χρόνου-εκτός λίγο τον Αύγουστο-οπότε ο τίτλος θα ήταν καλύτερος ως η Εποχή των Νευρώσεων, για να 'σαι μέσα βρε παιδί μου.

18/11/08 8:19 π.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

"[...]είναι θεμα χρονου να γινουμε και κυριολεκτικα αγελη, να παψουμε να αρθρωνουμε λογο, λογο συντροφικο, λογο ερωτικο, λογο πονετικο, μονο θα ουρλιαζουμε και θα κατασπαραζουμε[...]"

Ή θα καθόμαστε στη γωνιά μας ξεχνώντας πώς να μιλήσουμε... (ή να εκφραστούμε με τον όποιο τρόπο).

18/11/08 11:10 π.μ.  
Blogger e-Lawyer said...

Μερικές φορές, όμως, καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα, όπως ένας άμοιρος και φτωχός δικηγόρος που μόλις έσκασε 55 ευρώ σε σοκολατάκια και περιμένει επί όλα αυτά τα λεπτά, μέσα στη βροχή, ενώ οι γαϊδούρες πωλήτριες που τον βλέπουν έξω από το πολυτελές μαγαζί τους, αν και ο μοναδικός πελάτης τους γι' απόψε, από τον οποίο έβγαλαν όλο το μεροκάματο, δεν του λένε ένα "ελάτε μέσα, μη βρέχεστε", ασχέτως αν δεν θα ενέδιδε ποτέ από αξιοπρέπεια και σεβασμό σε κάθε χώρο που διαμεσολαβεί βελγικές πραλίνες.

18/11/08 11:39 π.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Porca Miseria...


:-P

18/11/08 4:42 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-e-lawyer, θα μπορουσες ολο αυτο το σχολιο να το συνοψισεις σε μια και μονη φραση: "hellooo, με εστησες!" :-Ρ

18/11/08 10:05 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-i.i.,εκανες ΜΟΝΟ 1 ωρα και 40 λεπτα;; μα εσυ εσπασες το φραγμα του ηχου (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα!)

-hpstg, εσυ παντως αποκλειεται να κατσεις στη γωνια σου ησυχος κι ανεκφραστος, σιγουρα για καποιον αλλον θα μιλας :-ΡΡΡ

18/11/08 10:16 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος