Loucretia's

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2008

Η Μερα της Κολοκυθας


Ουφ, επιτελους, αυριο εργασιμη μερα, θα γυρισω στο γραφειο μου και θα ξεκουραστω! Δεν είναι αστειο, μπροστα σε όλα αυτά που μου συμβαινουν τα Σαββατοκυριακα και τις αργιες, η δουλεια εχει γινει πλεον το μονιμο και σταθερο μου καταφυγιο ηρεμιας. Ας οψεται αυτος ο ρημαδης ο Κρονος που μου εχει κατσικωθει τον τελευταιο μηνα και μου ροκανιζει συστηματικα κι ανελεητα κάθε σχεδιο για αναπαυλα και γαληνη μεσα στα Σ/Κ (απορια: πως διαολο γινεται να ξυπναω τις αργιες νωριτερα απο τις καθημερινες;;;)

Ιδου η εξηγηση:


1) Σαββατο 25/10 :
η γνωστη πλεον και καθιερωμενη επελαση του υδραυλικου team από τα αγρια χαραματα για τις εργασιες του καλοριφερ. Αποχωρηση: αργα το μεσημερι. Αποτελεσμα εργασιων: ημιτελες όπως παντα. Highlights εργασιων: 3 σωματα καλοριφερ που θα σταζουν αργα και βασανιστικα τις επομενες ημερες μετατρεποντας το σπιτι σε αγροτεμαχιο λιμνης Βιστωνιδας (αναμενω εκτιμηση απο Εφραιμ). Αποτυπωμα της ημερας: οι κλασσικες λασπωμενες πατουσες του Ταλιμπανοσκυλου ολουθε.

2) Κυριακη 26/10: οργανωμενη μαζωξη φιλων για οχυρωματικα εργα στον κηπο προς αναχαιτιση των επεκτατικων διαθεσεων του Ταλιμπανοσκυλου. Guest star, η σκυλιτσα μιας φιλης με αποστολη την απασχοληση του Ταλιμπαν προς ευοδωση των εργασιων. Αποτελεσμα: η πρωτη προφυλαξη των φυτων στεφθηκε με επιτυχια αλλα η οσιομαρτυς σκυλιτσα νοσηλευεται με νευρικο κλονισμο. Η υλοποιηση της επομενης γραμμης Μαζινο στον κηπο, αφεθηκε στο μελλον διοτι οι εθελοντες φιλοι τραπηκαν εις ατακτον φυγην αναθεωρωντας ριζικα ότι φιλοζωο συναισθημα διεθεταν. Αποτυπωμα της ημερας: σκυλοτριχες, χιλιαδες σκυλοτριχες στα ρουχα μας.

3) Δευτερα 27/10: εισβολη ηλεκτρολογου πουρνο-πουρνο, κρατωντας τρομακτικο τρυπανι ως άλλος σχιζοφρενης δολοφονος με σκοπο την παροχη ρευματος στον καυστηρα των πολυπαθων καλοριφερ. Αποτελεσμα: οι εργασιες σε ημιτελες σταδιο, η σκονη και τα θρυψαλλα σε ολοκληρωτικο σταδιο. Το Ταλιμπανοσκυλο αλυσσοδεθηκε προκειμενου να μη φαει και το υπολοιπο μπατζακι και μανικι του ηλεκτρολογου. Εφαγε όμως τα αυτια (τα δικα μας και των λοιπων ατυχων περιοικων) με το αδιακοπο για ωρες γαυγισμα του. Highlight της ημερας: τα ατελειωτα χιλιομετρα που εκανε η γραφουσα σε μαγαζια προς προμηθεια ηλεκτρολογικου, ηλεκτρονικου, οικοδομικου υλικου και λοιπων ειδων κιγκαλεριας. Αποτυπωμα της ημερας: καλωδια πανω, καλωδια κατω, καλωδια και στο πιατο. (Σκεψη της ημερας: τι την ηθελα τη @&$%# αδεια σημερα;;;;)

4) Τριτη 28/10 : Πρωινη σκεψη: τι καλα, σημερα τουλαχιστον θα κοιμηθω…. Πρωινη διαψευση: επειγον τηλεφωνημα για αμεση μεταφορα συγγενους σε εφημερευον νοσοκομειο. Παραμονη στα εξωτερικα ιατρεια: 8 ωρες. Highlight της παραμονης: ο διαδρομος αναμονης για ακτινογραφια κ΄υπερηχο, φαρδους 0,75 cm και μηκους 2,27 μετρων. Σ’ αυτό το χωρο συνωστιζονταν δεκαδες φορεια και καροτσακια με παππουδες και γιαγιαδες με οψη «σβυνει τωρα το καντηλι μου», νεαροι μηχανοβιοι με σπασμενα ποδια και κεφαλια, διαφοροι εκπροσωποι των φυλων του Ισραηλ που σφαδαζαν από πονους στη γλωσσα τους, μεσηλιξ αλλοδαπος μεθυσμενος που προσπαθουσε να συλλαβισει και να μεταφρασει τις εξετασεις «mi-ni-sko; ti einai minisko;», γιαγια που εβηχε κι εκανε διαρκως αιμοπτυση σε αποσταση αναπνοης, νεαρα δεμενη στο φορειο λογω ψυχολογικου σοκ που ουρλιαζε ακαταληπτες φρασεις «ο Θεος είναι από πανω μου και θα ερθει τωρα!», ενας διασωληνωμενος που προκαλουσε ριγη ανατριχιλας στους γυρω, εκατονταδες αγωνιουντες συνοδοι που διαπληκτιζονταν με ασθενεις και ιατρους προκαλωντας κυκλοφοριακη (και νευρολογικη) ασφυξια και δυο τρελαμενες νοσηλευτριες που προσπαθουσαν να εξυπηρετησουν και να βαλουν σε ταξη ολη αυτή την Αυλη των Θαυματων. Το εχω ξαναπει: ήρωες οι γιατροι και το προσωπικο των δημοσιων νοσοκομειων, ηρωες και οι ασθενεις…. Αποτυπωμα της ημερας: δυο μελαχροινοι κουκλοι, το ωραιοτερο ever πληρωμα ασθενοφορου ;-)


Επεξηγηση του τιτλου του ποστ:
επιστρεφοντας αργα το απογευμα στο σπιτι, αντικρυζω μια θηριωδη κολοκυθα να με περιμενει πανω στον παγκο της κουζινας, πεσκεσι από τη γειτονισσα για να φτιαξω κολοκυθοπιτα. Με προχειρους υπολογισμους, θα επρεπε να τρωμε κάθε μερα πιτα, εγω και το σόι μου ολοκληρο, για ένα μηνα μεχρι να τελειωσει.
Αλλα ηταν επομενο, μετα από τετοιο σουρεαλ τετραημερο, να υπαρξει και το αντιστοιχο σουρεαλ τελος…..

Καλο μας Halloween!!

6 Comments:

Blogger the ibt said...

Ωραία εγώ φέτος θα ντυθώ Ταλιμπανόσκυλο. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να καταστρέφω τα πάντα και να σπάω @@.

Δε βάζετε καμία αγγελία στο blog μπας και σας λυπηθεί κανείς και τον πάρει;

29/10/08 4:51 π.μ.  
Blogger ΠΑΥΛΟΣ said...

Κολοκυθόπιτα ακούω, να σου πω που να στείλεις?

29/10/08 1:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Λουκρητία, αν κάνεις κολοκυθόπιτα γλυκιά μπορώ να έχω ένα κομμάτι;
Η γιαγιά μου φτιάχνει και έχω αρκετό καιρό να πάω στο χωριό.Μου έκοψαν τα φρένα της μηχανής και πάπαλα...
Τεσπα.
Ένα κομμάτι κολοκυθόπιτα απ'τα χεράκια σου και ένα γλυκό σου βλέμμα... βάλσαμο!
;)

29/10/08 2:30 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Ωραια συμπαρασταση ολοι, το νου σας στη κολοκυθοπιτα :-ΡΡΡ

ibt, δε χρειαζεται να ντυθεις Ταλιμπανοσκυλο, σπας @@ και χωρις στολη :-ΡΡΡ

29/10/08 4:30 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ο νους μου ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι μόνο στην κολοκυθόπιτά σου...

29/10/08 11:41 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Στα όπλα!
Έχουν βάλει στο μάτι τα πατατάκια!!!

30/10/08 4:24 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος