Loucretia's

Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008

6+1 λόγοι που δεν διαβαζω το blog σου


Ψαχνοντας καθημερινα αναμεσα σε χιλιαδες τιτλους posts να εντοπισω καποιο ενδιαφερον και μετα απο 3 χρονια συνεχους blogging, κατεληξα στον δικο μου "μηχανισμο επιβιωσης". Ετσι, αγαπητε αγνωστε blogger, δεν διαβαζω το blog σου (και σκασιλα σου μεγαλη βεβαια) εφοσον:

1) Γραφεις τεραστιους τιτλους 2 και 3 σειρων κι όταν ο ανυποπτος αναγνωστης πατησει το enter ανακαλυπτει ότι ολο το ποστ ηταν….ο τιτλος! Ε, ψιτ, φανταζεσαι να κυκλοφορουσαν εφημεριδες μονο με τιτλους;

2) Ξεκινας να βριζεις από τον τιτλο και συνεχιζεις ακαθεκτος και στο post. Πολύ κακογουστο κι αντιαισθητικο. Αλλωστε το βρισιμο είναι πιο "αποδοτικο" στον προφορικο λογο γιατι συνοδευεται με αναλογες χειρονομιες. Ενω το να γεμιζεις ένα κειμενο αποκλειστικα με βρισιες το μονο που καταφερνεις είναι να προκαλεις αντιστοιχες χειρονομιες από τους αναγνωστες. Προς εσενα. Αυτό θελεις;

3) Βαζεις παραπλανητικο τιτλο-κραχτη, αν και δεν είναι παντα κακο ειδικα όταν γινεται με εξυπνο τροπο και συνοδευεται από ένα ακομη πιο εξυπνο κειμενο…..όμως, ποσες φορες γινεται αυτό;….θυμησου την ιστορια του βοσκου με τον λυκο, σε πηραμε χαμπαρι!

4) Ο τιτλος του κειμενου σου μοιαζει με πολεμικο ανακοινωθεν. Γεματος ιαχες και ουρλιαχτα, ειτε γραφεις για τη Σασα Μπαστα ειτε για το σκανδαλο της Siemens. Σε σημειο που ο ερημος αναγνωστης ψαχνει να βρει πυρηνικο καταφυγιο γιατι νομιζει ότι κηρυχθηκε ο Γ’ Παγκοσμιος Πολεμος. Δεν με πειθεις. Και με ζαλιζεις κι από πανω.

5) Γραφεις ανορθογραφα κι αυτό με ταλαιπωρει (και δεν εννοω τα 1-2 λαθη που σε ολους μας ξεφευγουν). Ακου, υπαρχει κι ο ορθογραφικος ελεγχος, κανε το κοπο και πατα το ρημαδοκουμπακι, βαρεθηκα να διαβαζω ρηματα στο τριτο ενικο με καταληξη Ε αντι για ΑΙ. Χωρια που δηλωνει προχειροτητα. Μα καλα, ουτε μια δευτερη ματια δεν ριχνεις στο κειμενο σου, αντε το πεταμε ετσι στον αερα κι οποιου βγει το ματι;

6) Γραφεις στα greeklish…………ενταξει, εδώ αρνουμαι και να επιχειρηματολογησω. Λυπαμαι, δεν θα συναντηθουμε ποτε.

και τελος

7) Με κουρασαν οι εκατονταδες επιδοξοι δημοσιογραφοι που κατεκλυσαν το τελευταιο χρονο τη μπλογκοσφαιρα με παντιερα την "αληθεια στην ενημερωση". Εκτος απο λιγες εξαιρεσεις, οι υπολοιποι το μονο που καταφεραν είναι να δημιουργησουν απιστευτη βαβουρα και χλαπαταγη με αρκετη συγχιση. Αν πραγματικα σ' ενδιαφερει η δημοσιογραφια, κανε μια βολτα απο εδω, εδω κι εδω. Εχεις πολλα να μαθεις. Και σιγουρα θ' ανακαλυψεις κι αλλα εξισου καλα blogs. Αρκει να βγαλεις τη κορνα απο το πληκτρολογιο.

27 Comments:

Blogger dunno said...

πολύ το γουστάρω αυτό το κείμενο γιατί με εκφράζει και μένα αυτό που λες, αλλά να προσθέσω κάτι που σου ξέφυγε και σε σένα...γιατί χάνονται οι τόνοι από τα ελληνικά; αφού δεν πέφτεις στην παγίδα των greeklish, γιατί να απλουστεύεις με άλλον τρόπο την ελληνική γραφή;

σημ. και για τους τόνους υπάρχει "ειδικό" κουμπάκι στον έλεγχο.

25/7/08 12:02 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Dunno, σωστη η παρατηρηση αλλα δεν μου ξεφυγαν οι τονοι. Γραφοντας αυτο το κειμενο, ηξερα εκ των προτερων οτι θα δεχομουν κριτικη για την απουσια τους. Θα μπορουσα να τους ειχα βαλει για να την αποφυγω. Το αφησα ομως γιατι γραφω ετσι εδω και χρονια (μονο στο net φυσικα)και δεν θα μπορουσα να προσποιηθω κατι αλλο.
Αλλωστε, δεν κανουμε μονο κριτικη αλλα δεχομαστε κιολας ;-)

25/7/08 12:40 μ.μ.  
Blogger e-Lawyer said...

α μπα? διαβάζουμε και άλλα ομοφοβικά (vlemma) blogs εκτός από τον old-boy? Όχι μπράβο.

Για μένα τα blogs-parking κειμένων των δημοσιογράφων των εφημερίδων δεν είναι blogs.

25/7/08 12:42 μ.μ.  
Blogger Alexandros said...

E-lawyer γιατί είναι ομοφοβικό το vlemma; Δεν το κοιτάζω συχνά, αλλά όσες φορές το έχω επισκεφτεί, δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο...

Loucretia χαράς το κουράγιο σου με αυτό το ποστ! ΧΑΧΑ!

Άσχετο: Θέλετε να πάμε να δούμε το X-Files? Μου έχετε λείψει (κομματάκι) και τα δυό σας! :-PPP

25/7/08 1:28 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ένας τεράστιος Μπολιγουντιανός λόγος να διαβάσετε του Άνουβη:
http://greatanubis.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

ΚΛΑΙΩ από τα γέλια

ανεχτείτε το ρεφραίν, αξίζει!!

25/7/08 1:33 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

duh @ me
GreatAnubis

25/7/08 1:36 μ.μ.  
Blogger Alexandros said...

Καλά αυτό το ποστ του Ανούβη είναι πραγματικό αριστούργημα!! Το έβλεπα για μια βδομάδα non stop! XOXO!

Είναι πραγματικός ΘΕΟΣ ο άτιμος!

25/7/08 1:36 μ.μ.  
Blogger Τσουχτρα said...

Αγαπητή loucretia τυχαία σε βρήκα (όπως λέμε είδα φώς και μπήκα) και απρόσκλητη γράφω (οι κακές συνήθειες δεν κόβονται). Δεν έχω και πολύ προϋπηρεσία σ’ αυτό που λέγεται blog αλλά αυτό που διαπίστωσα από τις βόλτες μου εδώ μέσα είναι ότι εκτός που τους wonna be δημοσιογράφους, όλοι ψάχνουν αναγνώριση (πίσω από ψευδώνυμα) και παρέα άνετα, αβάδιστα και αβασάνιστα απ’ τον καναπέ τους. Οι 6+1 λόγοι που ανέφερες μπορούν να γίνουν περισσότεροι αν σκεφτεί κανείς πόσοι χαχαρουλομπαχανίζουν , κλαίγονται, κάνουν πολιτική, απλώνουν την σοφία τους και απλώνονται (ως άλλοι τραχανάδες) στο διαδύκτιο . Ίσως να έχω πέσει σε όλες τις παραπάνω λακκούβες , αλλά όπως και να έχει μια πολυκατοικία με τόσες χιλιάδες διαμερίσματα έχει και τα στραβά της. Ελευθερία επιλογής για μετακόμιση υπάρχει οπότε…καθ’ ένας με την τρέλα του και την ομπρέλα του.
Τις καλημέρες μου !

25/7/08 1:44 μ.μ.  
Blogger scarface said...

Μου άρεσε πολύ το κείμενο σου , αν και θεωρώ ότι τα ιστολόγια ως προσωπικές σελίδες που είναι δεν θεωρώ απαραίτητο να διέπονται από κανόνες και "πρέπει" όπως τα έντυπα μέσα.
Είναι λίγο πιο αυθόρμητα και "χύμα" τα πράγματα και κατά συνέπεια η προχειρότητα ίσως να είναι και δικαιολογημένη κάποιες φορές.

Αυτό ίσως να το λέω γιατί φοβάμαι ότι εμπίπτω στη κατηγορία νο 5 , αφού το ε και το αι στον τρίτο ενικό είναι από τα στάνταρ λάθη μου.

Και αυτό το ρημαδοκουμπί της ορθογραφίας δε λειτουργεί πάντα.

Εμένα αυτά που με ενοχλούν πάντως είναι τα ψευτοδημοσιογραφικά ή απλά γραφικά που με τεράστιους τίτλους φωνάζουν ειδήσεις και κουτσομπολιά και φιλοδοξούν να γίνουν οι Μάκηδες του νετ.

υ.γ. ούτε εγώ διάβαζα το blog σου , γιατί απλά τώρα το ανακάλυψα.

25/7/08 2:44 μ.μ.  
Blogger e-Lawyer said...

Είναι θέμα αισθητικής το αν επιλέγουμε να αποφεύγουμε ανορθόγραφα ιστολόγια.

25/7/08 2:52 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

E-lawyer, παραδεχομαι οτι ειμαι ΟΜΟφοβικη (δεν πλενω με ΟΜΟ):-Ρ
Τωρα, αν ειναι parking κειμενων τα blogs των δημοσιογραφων ουδολως με ενοχλει, απο τη στιγμη που χρησιμοποιουν αυτο το εργαλειο για να δημοσιευουν τα κειμενα τους το αποδεχομαι κι ευχαριστως παρκαρω εκει για να διαβασω θαυμασια ελληνικα. Σκεψου και το αλλο, οτι δινεται η δυνατοτητα και στους μη-αναγνωστες της Α ή Β εφημεριδας να εχουν προσβαση σ' αυτα τα κειμενα και να συμμετεχουν στον οποιο διαλογο αναπτυσσεται. Κι εννοειται πως τα προτιμω απο τα blogs των εξωραϊστικων συλλογων που εξυπηρετουν αλλους σκοπους.

25/7/08 4:37 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Alexandre και idακι, καλως τα καμαρια μου!
-Αλεξ, και σε σενα "κομματακι" σου λειψαμε;; :-ΡΡ Συμφωνω για το X-Files (αν και ο Ιωσηφ τους εβαλε μονο 1,5 αστερακι) αλλα πρoεχει να δουμε τον Dark Knight (αλλιως θα με σφαγιασει ο hpstg), εκτος αν το εχεις δει ηδη.

-Idaki, χθες ειχαμε τη κουβεντα σου και τους ελεγα οτι ερχεσαι τον Αυγουστο, μονο φροντισε να μεινεις αρκετες μερες γιατι εκεινη την ημερομηνια ενδεχομενως να υπαρχουν διαρροες προς νησια και παραλιες ;-) (τον ειδαμε τον Ανουβη, τον ειδαμε!)

25/7/08 4:44 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Tsouxtra, καλως ηρθες! (ωραιο nick)
Η αληθεια ειναι οτι μπηκα για λιγο στον πειρασμο να επεκτεινω τους λογους και στο περιεχομενο των κειμενων, αλλα προτιμησα προς το παρον να τα κρινω απο τον τιτλο τους κυριως. Οσο για την "πολυκατοικια" των blogs, θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου :-)

25/7/08 4:54 μ.μ.  
Blogger Alexandros said...

Dearest, όχι δεν έχω δεί το Dark Night. Οπότε όταν κανονίσετε να το δείτε, βάλε μια φωνή και προς τα απύθμενα υπόγεια του Οίκου! Ευκαιρία να βγω από εδώ μέσα! Χοχο! :-P

25/7/08 5:09 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-Scarface, καλως ηρθες και σ' ευχαριστω :-) Τους κανονες τους βαζουμε εμεις στα blogs μας, μεχρι τωρα τουλαχιστον (για να θυμηθω και λιγο τον e-lawyer με την αυτο-ρυθμιση) αργοτερα δεν ξερω τι ετοιμαζεται. Οσο για το φαινομενο της κλωνοποιησης του Μακη, εμενα να δεις ποσο με τρομαζει!
(σιγουρα παντως δεν θα ξαναμπερδεψεις το Ε με το ΑΙ) :-)))

25/7/08 5:12 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζω τα πάντα εκτός από τα μπλογκς με μουσική.
Υπάρχουν εξαιρέσεις, εννοείται.
Το βασικό μου κριτήριο είναι η πιθανότητα ταύτισης ή δημιουργικής αντίθεσης με τον/την μπλόγκερ.

Αποφεύγω όσο γίνεται τα "μεταξύ μας". Τα μπλογκ, δηλαδή, στα οποία ο ένας συνάδελφος-συμπολίτης-συμπολιτευόμενος βγάζει το μάτι του άλλου και μάλιστα σε κείμενα χωρίς ουσία.

(Αν αξίζουν τα κείμενα, αλλάζει, σιγά μη χάσω το μαλλιοτραβηγμα! :)

25/7/08 5:26 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Είσαι άδικη και με χωρίς τόνους. Και ομοφοβική. Το αγαπημένο μου blog είναι αυτό:
http://fallin-dynasty.greatestjournal.com/

25/7/08 7:54 μ.μ.  
Blogger e-Lawyer said...

Έλα τωρα αφου όποιος θελει παει στο σάιτ της εφημεριδας και βρισκει τα κείμενα. Αν θες να λέγεσαι μπλογκερ γράψε και κάτι ειδικά για το διαδίκτυο και μην περιοριζεσαι σε δευτερεύουσες χρήσεις.

26/7/08 4:32 π.μ.  
Blogger An-Lu said...

Ειδικά το 5 με βρίσκει να προσυπογράφω με 8 πατούσες (των κοριτσιών μου) και 2 παλάμες (τις δικές μου!)

26/7/08 7:59 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

-passer-by, ειναι κοινο μυστικο, κανεις δεν χανει μαλλιοτραβηγμα στη μπλογκοσφαιρα! ;-)

-Hpstg, εισαι Βρουτος.

-E-lawyer, φυσικα και μπορει να τα βρει στο σαιτ καθε εφημεριδας, εκει ομως δεν υπαρχει η δυνατοτητα online διαλογου και σχολιασμου. Αυτη τη μορφη επικοινωνιας στη προσφερει κατα κορον το μπλογκ (αν θελει ο ιδιοκτητης του φυσικα)

-An-Lu, κι εγω που υποστηριζω φανατικα την ορθογραφια, πιστεψε με οτι πολλες φορες μου ξεφευγουν λαθη ;-)

26/7/08 9:29 μ.μ.  
Blogger cheaptalk said...

Γράψε τώρα και 6+1 λόγους που δεν αγοράζεις αυτοκίνητο (δε σ' αρέσει το χρώμα, δε πάει με το φουλάρι σου, το κοιτάς από μπροστά και σου θυμίζει τον γκόμενο που σε παράτησε στα 16 σου, το κοιτάς από πίσω και σου θυμίζει την γκόμενα για την οποία σε παράτησε ο γκόμενος στα 16 σου, μα χρώματα είναι αυτά που βγαίνει, κτλ.). Ή μήπως τους έχεις γράψει ήδη? :p

27/7/08 6:23 μ.μ.  
Blogger Oraclas said...

Όμορφο κείμενο - συμφωνώ με τις περισσότερες απόψεις σου και φυσικά με την απίστευτη ανορθογραφία τους (για όποιον δεν το γνωρίζει στην Α' Δημοτικού επίσημα έχει καταργηθεί, διότι θεωρείται ξεπερασμένη μέθοδος εκμάθησης ορθογραφίας) που δείχνουν όχι μόνο την προχειρότητά τους, αλλά και το μορφωτικό επίπεδό τους!!
Με πειράζει όμως που δεν χρησιμοποιείς σημεία στίξης (μα για αυτό είναι τόσο όμορφη η γλώσσα μας, γιατί και ο τόνος παίζει τον ρόλο του). Και αν είναι θέμα συνήθειας στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις.

29/7/08 4:08 μ.μ.  
Blogger TeddyBoy said...

Ευστοχότατο κείμενο και πολύ όμορφο blog.

Σας βρήκα απ' τη Μάρα και πολύ το χάρηκα.

Είχα το ίδιο κουσούρι με τους τόνους αλλά τελικά όλα μια συνήθεια είναι!

31/7/08 11:57 μ.μ.  
Blogger ellinida said...

Χιχι θα μπορούσα να προσθέσω μερικούς ακόμα.:))

2/8/08 12:34 π.μ.  
Blogger Loucretia said...

-cheaplog, μαλλον οι λογοι αφορουν εσενα, γιατι εγω οπως ξερεις, εχω αγορασει αυτοκινητο :-ΡΡ

-oraclas, το nick εχει σχεση με την Oracle? (δεν ειναι θεμα συνηθειας το ατονικο, θεμα γρηγοραδας ειναι στο νετ)

-teddyboy, κι εσυ την ιδια συνηθεια; αχαχα, εγω να δεις που στη δουλεια πρεπει να γραφω με τονους (κι ολο γυριζω πισω στα κειμενα και τα διορθωνω)

-Ellinida, μονο μερικους; απειρους!! ;-)

4/8/08 5:36 μ.μ.  
Blogger alienlover said...

δεν θα μπορούσατε να το θέσετε καλύτερα.

υγ.έγραφα κι εγώ με γκρίκλις - αμάρτησα το ξέρω!!

17/8/08 1:12 π.μ.  
Blogger Γιώργος said...

πολυ σωστος!
δεν μπορω παρα να συμφωνησω σε ολα!

26/8/08 9:45 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος