Loucretia's

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ BLOGS



Στο κυνηγι των bloggers μπηκε απο χτες κι η Ινδια. Διαβαστε τη σχετικη ειδηση οπως τη μεταφερει το blog 2 Ellines stin India και θαυμαστε!!

Μπορει οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ, να μη παιρνω στα σοβαρα το δικο μου blog, ομως θεωρω πολυ σοβαρο τον ρολο των blogs στην ενημερωση, στη διακινηση πληροφοριων, στην ασκηση κριτικης και στην διατηρηση της ελευθεριας του λογου.

7 Comments:

Blogger christina said...

Κοιτα να δεις που στο τέλος θα πιστεψω ότι οι μπλογκερ εχουν φωνή και δύναμη, τελικά!!
Αλλιώς γιατί να θελουν τους ελέγχουν λες και προκειται για το ΑΡ?

18/7/06 7:28 μ.μ.  
Blogger Νίκος Παργινός said...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο σε ένα πράγμα κάνεις λάθος. να παίρνεις στα σοβαρά και το δικό σου blog.
Φιλικά.

19/7/06 9:44 π.μ.  
Blogger Alexandros said...

Dearest για άσε το λουκέτο κατά μέρος και βγάλε τα μποά από το μπαούλο!!!

;-)))

20/7/06 6:12 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Edo pali stin ellada kinigane bloggers allous bloggers gia na tous valoun fimotro...toso dimokratikos laos o ellinikos tis blofosfairas

22/7/06 5:12 μ.μ.  
Blogger Michael Tsopeis said...

Προφανώς το τελευταίο σχόλιο είναι περιττό και άσχετο. Τα blog διώκονται γενικότερα, και εξαρχής υπήρχε θέμα αξιοπιστίας τους. Το εξωτερικό έχει γεμίσει bloggers που το παίζουν δημοσιογράφοι. Με βάση αυτό, δημοκρατικά κράτη (γκουχ) όπως η Ινδία ή η Κίνα, οι και οι ΗΠΑ αργότερα (γιατί όχι), προσπαθούν να θέσουν περιορισμούς στα blog.
Εδώ κάναμε την αρχή με τις μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Όπου να 'ναι έρχονται και τα blog.

HAIL!

22/7/06 7:22 μ.μ.  
Blogger christina said...

Τα μπλογκ δεν ειναι δημοσιογραφία, οπως και να το κανεις. Αξιζουν ομως σαν πηγές, γιατι βλεπεις ολες τις αποψεις(και βγαζεις τα συμπερασματα που θα βγαζες ετσι κι αλλιώς...)
Ποτε δε χαθηκε ετσι ο ελεγχος με την τηλεοραση και τις εφημεριδες, οπου ολες οι "διαρροες" τακτοποιουνται με προσεγμενες, σκηνοθετημενες απαντησεις κλπ κλπ.

Τα μπλογκ είναι η κοινη γνώμη και η κοινή γνώμη δεν ειναι ομοιομορφη. Ο "κινδυνος" των μπλογκ, για να το πουμε ετσι, βρισκεται στο οτι μια ασημαντη, τοπική ειδηση μπορει να κανει το γυρο του κοσμου, να παραποιηθει αναλογως και να λαβει μεγαλες διαστασεις σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα. Οταν φτανει στις τηλεορασεις και τις πρωτες σελιδες των εφημερίδων, ειναι αργα γιατι ειναι πολυ δυσκολο να τη "συμμαζεψεις" πλεον.

Γι αυτο και δεν ξέρω κατα ποσον ειναι εφικτο να ελεγξεις απολυτα το ιντερνετ. Κι εννοω "απολυτα".

22/7/06 8:47 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Αυτο που μ' αρεσει στα blogs ειναι η αμεσοτητα, ο καθημερινος λογος, η αναπαραγωγη της ειδησης σε χρονο dt. Κι εδω βεβαια ελλοχευει ο κινδυνος της παραπληροφορησης, της εσκεμμενης ενεργειας, της παραποιησης. Δεν μπορεις και δεν εχεις τη δυνατοτητα παντα να διασταυρωνεις τις πηγες.
Οποτε επιστρατευεις τα δικα σου κριτηρια κ' κρινεις αναλογως.

23/7/06 5:33 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος