Loucretia's

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2005

Για τις ακαματρες κορες....


Ναι, για μας μιλαω, που τωρα τις γιορτες θα ξημερωθουμε πανω από τους τομους με τις συνταγες μαγειρικης με τα μαλλια μες στ’ αλευρια και πανικοβλητο βλεμμα (αγορασα φινοκιο;) για να ετοιμασουμε τα εορταστικα γευματα και τα παραδοσιακα γλυκα (δε θελω σχολια για τους κουραμπιεδες μου ειπα!!)

Παντα ζηλευα αφορητα οσους ειχαν το ταλεντο της μαγειρικης αλλα κυριως το ταλεντο να μοιραζονται απλοχερα τις γνωσεις και το μερακι τους γυρω από τα μυστικα της κουζινας.
Το μεγαλυτερο μυστικο όμως, δεν είναι να ξερεις να φτιαχνεις ένα καλο φαγητο, αλλα να το προσφερεις με κεφι, αγαπη και γενναιοδωρια, να δημιουργεις εκεινη την ατμοσφαιρα γυρω από το τραπεζι που σε φερνει πιο κοντα στους ανθρωπους με τους οποιους μοιραζεσαι ειτε μια απλη ομελετα ειτε μια δυσκολη και περιτεχνη συνταγη.

Ο Αθηναιος και η Magica de Spell, ανηκουν στην παραπανω κατηγορια.
Απολαυστε τους και κυριως αντιγραψτε τις προτασεις τους!!

Επειδη ειμαι σιγουρη ότι υπαρχουν κ’ αλλοι bloggers με το ιδιο ταλεντο, οσοι τους γνωριζουν ας μας τους αποκαλυψουν.

16 Comments:

Blogger Idάκι said...

Το κακό είναι πως αυτό το ταλέντο δεν μεταφέρεται!! Τουλάχιστον είμεθα ταλαντούχοι δοκιμαστές :PP

17/12/05 11:39 μ.μ.  
Blogger verbal said...

και που να δοκιμάσεις χάμπουρκγερ απ' τα χεράκια μου

18/12/05 4:55 π.μ.  
Blogger Αθήναιος said...

Ευχαριστώ πολύ! Η προσφώνηση " κόρες ακαμάτρες" ανήκει στη μακαρίτισσα τη Μαλβίνα που έκανε την καλύτερη εκπομπή για μαγειρική που έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση.

Μου δώσατε ιδέα για ποστ " Το ρεβεγιόν της ακαμάτρας κόρης" με συνταγές των 30'

18/12/05 8:57 π.μ.  
Blogger Loucretia said...

Αθηναιε μου, και βεβαια η φραση ειναι της Μαλβινας (ποιας αλλης;),εβλεπα την εκπομπη της και θυμαμαι την ανεση και το χιουμορ της "λιγο μαϊντανο ειπαμε, οχι ολοκληρη γκουμουτσα".
Περιμενουμε εναγωνιως το ποστ για το ρεβεγιον των 30΄ς (δεν υπονοειτε κατι για την ηλικια μας φανταζομαι) ;-))

Οσο για τα "ανεπιδεκτα" πλασματα, Id και Verbal, πρεπει να δημιουργησετε το "μενου του ταλαντουχου πρωταρη" (μπας και φαμε καποτε κι απ΄τα χερακια τους)

18/12/05 10:18 π.μ.  
Blogger verbal said...

Δυστυχώς, αν και πολύ ταλαντούχος, δεν είμαι καθόλου πρωτάρης...

ΥΓ. Γιατί έχεις πάντα τα πιο δυσκολα word verifications?

18/12/05 8:52 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Λουκρητία θα σας σόκαρε πολύ αν σας εκμυστιρευόμουν πως διαβάζοντας το κείμενο υπέθεσα πως είναι γραμμένο από την Ιd?

Αυτό το "να το προσφερεις με κεφι, αγαπη και γενναιοδωρια" το έχει και η Γουρούνα αλλά στο τέλος όλοι καταλήγουμε σε κεφάτους, αγαπησιάρικους και γενναιόδωρους εμετούς με τα γλυκά της.

Ho Ho Ho!

18/12/05 10:51 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

Οχι Verbal,δεν εισαι πρωταρης (στο να ξεπαγωνεις το παστιτσιο της μαμας εννοω :-ΡΡ)
Υ.Γ. εχεις δικιο για τα verifications,κι εγω βριζω καθε φορα!!

Αγαπητε old, τιποτα δε με σοκαρει πια, ουτε καν τα ροζ γλυκα της Γουρουνας (αρκει να μην καταληγουν στο στομαχι μου)

18/12/05 11:28 μ.μ.  
Blogger Idάκι said...

Old saint nick, θα σου πω ένα μυστικό για να μην μπερδεύεσαι: τα δικά μου κείμενα έχουν τόνους :PPP

Θα ξεμαλλιάσω τη Γουρούνα αν υποψιαστώ πως έχουμε ροζ διαρροές εδώ μέσα!!

19/12/05 12:33 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θυμάμαι ακόμη τους περίφημους κουραμπιέδες που είχες φτιάξει στο μιλένιουμ. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ένα κομματάκι στο συρτάρι μου ,δίπλα σε κάτι μίνι Παναγίες-Τήνου, που έχω ενθύμιο από το ομώνυμο νησί.

-xxx,teras

20/12/05 1:17 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά και στο Nina's Kitchen, το blog της φίλης μου της Κατερίνας που επί του παρόντος κατοικοεδρεύει στη Σουηδία. Εκεί θα βρείτε ευφάνταστες συνταγές που κατεβάζει η κούτρα της τις κρύες νύχτες (και μέρες) του χειμώνα, αλλά και απλά, καθημερινά πράγματα, όπως ο ποταπός αρακάς (η Κατερίνα έχει βαλθεί να διαδώσει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα του κόσμου). Επίσης, έχει και ωραία πολιτισμικά για τη Σουηδία, π.χ. φαγητά, μανιτάρια που μαζεύουν από τα δάση και λοιπά βουκολικά (δυστυχώς απουσιάζουν τα ξανθά σουηδά τεκνά που ευδοκιμούν στη χώρα, αλλά κάποια στιγμή ελπίζω να εισακουστούν οι παρακλήσεις μου!).

20/12/05 4:12 μ.μ.  
Blogger Loucretia said...

--dastardly, ας ενωσουμε τις παρακλησεις μας ;-))
Θελουμε link για το blog που προτεινεις!!

--teras,θες να πεις οτι δεν εχεις βαλει ακομη το κομματακι του κουραμπιε μου ως φυλαχτο;;;;;;

20/12/05 6:18 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

http://ninafood.blogspot.com/

Ιδού το link! Εnjoy!

21/12/05 4:40 μ.μ.  
Blogger alximist said...

Εγώ δεν ξέρω τι κάνει αυτή η Nίνα, katerina, αλλά διδάσκω στους βραζιλίανους πως να φτιάχνουν τζατζίκι (μεγάλο χιτ huge αντίκτυπο, όχι αστεία!).
Όσο για χριστουγενίατικο ρεβεγιονι, έφτιαξα, 2(!) ταψιά μουσακά (είχα να φτιάξω από το 2003 στο Πεκίνο). Περιτό να πω, ότι αποφάσισα να κάνω μελοντική βραδυά με τίτλο ΜΟΥΣΑΚΑΣ Ναϊτ, όπου, θα έχουμε προβολή της διάσημης ταινίας "Η γιγαντιαία Επίθεση του Μουσακά" του Π. Κούτρα και άλλα ευτράπελα...θα σας ενημερώσω και όποιος τυχαίνει να είναι κοντά...υεπρόσδεκτος..
Κυρ Dastardly, δεν κατάλαβα γιατί τι έχει ο αρακάς? Το αγαπημένο φαγητό μου?

23/12/05 12:56 π.μ.  
Blogger Katerina said...

auto lew kai gw... mia xara o arakas.. oxi oti me trelainei proswpika, alla o souidos arravwniaris exei mia protimisi sta ladera. Kai exw kai kati filous souida pou trelainontai me to tzatziki. Kale ranida de menei kathe fora pou erxontai spiti. I de mana tou souidou, i souidopethera, exei mia loksa me to arni sto fourno, me mpoliko skordo. Travaei to elliniko.

23/12/05 12:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Excellent, love it! Hardcore ladies Old metal lawn chairs Bookkeeping clipart bankruptcy and debt resource guide Cheap refinance in britain hemet ca boating deed plotter Slimming pill hoodia gordonii beam.to desert burn Diamond productpage wholesale Cisco 3640a cisco3640a 9 discount weight loss pill Rent honda odysee washington+boating Cisco college jr Trends malpractice emergency medicine Scorpian seat covers recreation boating boatbuilding

21/2/07 10:08 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

What a great site H & h school employees credit union Stainless single bowl kitchen sink Bussiness cards creator http://www.dvdwindowsmediaplayer.info Rose hill in columbiasc Daniel r coats X box video games http://www.whirlpool-refrigerator-filter.info Nissan dealer northglenn colorado http://www.cheaplaptop5.info Firewire harddrive recorder

25/4/07 8:01 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος