Loucretia's

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2005

Η χώρα διατίθεται για εκδηλώσεις



Δώρο το dvd.


Είσαι πολυεθνική επιχείρηση και θες φτηνή αλλά και παγκόσμια διαφήμιση για το προϊόν σου; Οργάνωσε ένα διεθνές γεγονός και φέρε το σε μας. Προθυμοποιούμαστε να το χρηματοδοτήσουμε δια της φορολογίας, να το στηρίξουμε δια του προσωπικού εθελοντισμού μας και να το θεωρήσουμε και μεγάλη εθνική μας υπόθεση!

Είσαι εταιρία που έχεις επενδύσει σε καλλιτέχνη-μασκότ που τελικά δεν αποδεικνύεται και τόσο διεθνής όσο σου υποσχέθηκαν; Εδώ, εμείς θα τον υιοθετήσουμε, θα σου τον στείλουμε σε όποιο happening θέλεις με δικά μας έξοδα και θα παραληρούμε όλη μέρα κι όλη νύχτα για χάρη του, όσο εσύ θα μας δείχνεις τα διαφημιστικά σου σποτάκια. Ενθαρρυντικές δηλώσεις υπουργών: προαιρετικές.

Είσαι παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή οργάνωση για εκδηλώσεις βιτρίνας και δεν βρίσκεις πια χώρα να φιλοξενήσει τα σώοου σου; Μην στεναχωριέσαι, φέρτα σε μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναλάβουμε όλο το οικονομικό και αισθητικό κόστος, ίσα-ίσα θα το διηγούμαστε και στα εγγόνια μας, που είναι πολύ πιθανόν να πληρώνουν ακόμα τα καπρίτσια μας.

Είσαι διασημότητα στα αζήτητα του Χόλυγουντ ή και στα πέριξ; Είμαστε ο παράδεισός σου: σε μας θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο απόγειο της δόξας και θα σε χρυσώσουμε, ευχαριστώντας σε που μας φιλοδωρείς με λίγη από την ανάμνηση της λάμψης σου.

Είσαι ψώνιο τεχνικός που θέλεις να βρεις χρηματοδότη για την κατασκευή των μεγαλόπνοων έργων σου; Εμείς θα σε κάνουμε θεό και θα σου δώσουμε ό, τι θέλεις. Είμαστε μαικήνες της τέχνης και προστάτες της προόδου. Το έργο σου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του Κιτς. Πειράζει που μας αρέσει το ωραίο;


Είσαι χώρα που κατά λάθος κέρδισες σε διεθνή διαγωνισμό και τώρα πρέπει να τον διοργανώσεις, αλλά σιγά μην έχεις λεφτά και υποδομές; Εδώ, σε μας να τον φέρεις! Θα τον κάνουμε κουκλίτσα και δεν έχουμε πρόβλημα που δεν ήμασταν εμείς οι νικητές αλλά μας ανατέθηκε λόγω… πλούτου και εμπειρίας σε τέτοια. Τι να κάνουμε, βλέπεις το know how είναι κεφάλαιο.

Χρηματοδοτήσεις, υποστηρίξεις, δημόσιες σχέσεις και κυρίως δανεισμοί εκατομμυρίων ενθουσιασμένων κομπάρσων με μηδενικό κόστος. Χορηγοί όλου του κόσμου ενωθείτε, βρέθηκε χώρα που διατίθεται για εκδηλώσεις. Μη σας τρομάζει το προβληματάκι με τη Γραφειοκρατία, την κουφή γριά που κάθεται πάνω από μια γραφομηχανή στη γωνία και φέρνει όλο αντιρρήσεις: με μια σοκολατίτσα την έχετε ξεπετάξει. Είπαμε: κουφή είναι, όχι φαφούτα.

Ελάτε σε μας, αναλαμβάνουμε τα πάντα χωρίς να μας νοιάζουν τα έξοδα. Είμαστε κιμπάρηδες δεν τα μετράμε τα λεφτά μας. Αρκεί να μην ξεχάσετε να βάλετε τη φωτογραφία μας στο «σαλόνι» και να γράψετε σωστά το όνομά μας στη λεζάντα. Θα σας είμαστε ευγνώμονες.


Το κείμενο είναι ευγενική προσφορά του φίλου Vlad και μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ελλάδα ανακάλυψα πως δεν ήταν επίκαιρο μόνο επί Ολυμπιακών. Μα καθόλου...

5 Comments:

Blogger Your Man said...

Καλά, ο τίτλος είναι όλα τα λεφτά!

1/9/05 1:31 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ο 'Your Man' δεν ειν' τούτος που θέλει να ξέρουμε 100 πραματάκια για την αφεντιά του? Να λοιπόν το 101ο: διαβάζει τους τίτλους των Blogs :P

1/9/05 9:11 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Eννοείται πως υπογράφω το ανωτέρω...

1/9/05 9:12 π.μ.  
Blogger mindstripper said...

Αν είναι δώρο το DVD, θα το σκεφτώ σοβαρά. :P

1/9/05 11:36 π.μ.  
Blogger GB said...

Φοβερό κείμενο....

can I please copy it for my blog?

send mail to:

gbmilo@freemail.gr

22/9/05 4:29 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος