Loucretia's

Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2005

ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?


Εγω ξερω.

Για να εχω μια απαντηση στα ερωτηματα –αγχονη του διμηνου Ιουνιου-Ιουλιου «που ΘΑ ΠΑΣ διακοπες» και του τριμηνου Αυγουστου -Σεπτεμβριου-Οκτωβριου «που ΠΗΓΕΣ διακοπες;»

Σας ορκιζομαι οτι δεν το θελω.

Υπηρξαν καλοκαιρια που εκανα καταπληκτικες διακοπες (κι ως συνηθως απρογραμματιστες).
Υπηρξαν όμως και καλοκαιρια που δεν ειχα καμια διαθεση να αποχωριστω το κρεβατακι μου και να τρεχω στα λιμανια και στους λογγους, οποτε αραζα πανευτυχης κι απολαμβανα τη θαλασσα σε κοντινες παραλιες και σε ωρες που δεν εμφανιζοταν το σετ «παιδακια-κουβαδακια-πεθερες και κεφτεδακια».

Ελα ομως που γυρνωντας στη δουλεια, ειχα ν’αντιμετωπισω την ανακριση των συναδελφων: «και τωρα πες μας που πηγες, πως περασες, με ποιους ησουν, θελουμε ολες τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες»
Κι οταν τους ελεγα οτι δεν πηγα πουθενα, επειδη πολυ απλα δεν γουσταρα, με κοιταζαν σαν να τους ειχα πει οτι «μολις γυρισα απο το νοσοκομειο, πηρα τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις, εχω χολερα, πανουκλα, οστρακια, ανεμοβλογια, πυτιριδα και μονο τρεις μηνες ζωης». Μου εριχναν ένα υφος συμπονοιας, με χτυπουσαν στη πλατη, «ελα, δε πειραζει, νεα εισαι, θα ξαναφτιαξεις τις διακοπες σου» κι εφευγαν για να ξετιναξουν τον επομενο δυστυχη τεως παραθεριστη.

Οποτε κι εγω το πηρα αποφαση, εχω κανα δυο "νησια-καβα" που εχω παει και τα ξερω απεξω κι ανακατωτα και σε κάθε αναλογη ερωτηση τα πεταω με υφος μπλαζε δημιουργωντας γυρω μου κυματα ενθουσιασμου και κερδιζοντας την ησυχια μου για τον υπολοιπο χρονο.

Προχθες το βραδυ, ειχα ραντεβου με τους φιλους μου σε ένα κοντινο στο σπιτι μου μπαρακι. Ειπα να παω με τα ποδια, τι το' θελα, καλυτερα να επεφτα με αλεξιπτωτο. Κάθε εκατο μετρα σκονταφτα πανω σε γνωστο «τι κανεις, πως εισαι, πηγες διακοπες ή θα πας;» «δεν εχω φυγει ακομα, εσυ πηγες πουθενα;»

Δεν προλαβαινα ν’αποσωσω τη φραση μου και με βομβαρδιζαν με λεπτομερεις περιγραφες για το που πηγαν, πως περασαν, τι εφαγαν, που κολυμπησαν, ποσο αξεχαστα, μοναδικα, ανεπαναληπτα περασαν (δε θελω χρυσε μου και χρυση μου να μου αναλυσεις το γυρο του κοσμου σε 80 λεπτα, μπασταααα, ελεος, πες μονο το ρημαδομερος που πηγες και φτανει) και απνευστι συνεχιζαν με το β’ πλανο διακοπων «διοτι ειμαστε ακομη στον Αυγουστο κι ένα ταξιδακι το οφειλουμε ακομη στον εαυτο μας» κι άλλα τετοια ψυχοψακτικα της σελ. 69.
Εφτασα στο μπαρ λιγο πριν το ξημερωμα, πληρης γεωγραφικων γνωσεων που με εχρηζαν αυτοματα ανταποκριτρια στο National Geographic και μ’ ένα κινητο γεματο αναπαντητες κλησεις και sms ολο τρυφερη αγωνια «που στο διαολο εισαι, περιμενουμε σα μαλακες»

Ξερω βεβαια τις δικαιολογιες που λεμε στον εαυτο μας όταν παμε διακοπες:

1) Για να ξεκουραστω (βλ. ξεροσταλιασμα στο λιμανι μεχρι να σαλπαρει ο σκυλοπνιχτης, ανηλεες περπατημα για την παραλια, εγκαυματα, τσουχτρες, ατελειωτη αναμονη στη ταβερνα, αδιακοπο ξενυχτι στα κλαμπ)
2) Για να ζησω τον ερωτα μου (βλ. καυγαδες από τη πρωτη μερα της αφιξης, εγω αλλιως το φανταζομουν κλπ, για να μην απαριθμησω ποσοι γνωστοι μου χωρισαν μετα τις διακοπες, είναι μακρυς ο καταλογος και θα σας κουρασω)
3) Για να βρω καθαρες κι ησυχες παραλιες (ο Ρομβισωνας Κρουσος ενδεχομενως, εσυ όχι)
4) Για να γνωρισω νεα μερη (και πρεπει να τα γνωρισεις Αυγουστο που ο μισος πλανητης κανει την ιδια σκεψη;;)
5) Για ν’αλλαξω παραστασεις (και γυρναμε μ΄αλλαγμενα τα φωτα)
6) Για να εχω κατι να λεω τους υπολοιπους 9 μηνες του χρονου (διοτι ως γνωστον, το ετος στην Ελλαδα χωριζεται σε 2 μερη, Προ Διακοπων και Μετα Διακοπων)

Ο χρονος εχει 12 μηνες κι αρνουμαι να στριμωξω την εννοια «διακοπες και ξεκουραση» μεσα σ’ ένα μηνα, ποσο μαλλον όταν αυτος είναι ο Αυγουστος (μια φορα το χρονο βλεπω την Αθηνα αδεια, ε, δε το χανω με τιποτααααα).
Επειδη στον τομεα «αδεια» θεωρουμαι σχεδον απο τους «τυχερους» μιας και μπορω να την παρω σ’ολη τη διαρκεια του χρονου κι όχι υποχρεωτικα σε 1 μηνα μεσα (όπως ξερω ότι συμβαινει σε διαφορες δουλειες, ναι, δεν ειμαι ασχετη ουτε αναισθητη, κατανοω παντα αυτές τις περιπτωσεις κ’ γι αυτό τις εξαιρω από τα παραπανω), δεν αγχωνομαι για τον προορισμο ουτε για τις συνθηκες αλλα ουτε και για τον προγραμματισμο των διακοπων μου.
Εσεις αγαπημενοι μου φιλοι και γνωστοι, συγγενεις και γειτονες, συναδελφοι και αναδελφοι, εσεις με αγχωνετε!!

Γι αυτό θερμα σας παρακαλω, μη μου ξανακανετε ερωτησεις για διακοπες. Και κυριως μη με ζαλιζετε με τις περιγραφες σας, εκτος αν από διαστροφικη περιεργεια σας ρωτησω (που δεν θα σας ρωτησω).

Για Κυκλαδες, κανεις;;;;

11 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Κανείς για Κυκλάδες!

Να πάτε όλοι Μύκονο και να κοιμάστε από τις εννιά!

8/8/05 10:14 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ti egine re paidia mas priksate sti filosofia
pou einai to seks?

8/8/05 11:07 μ.μ.  
Blogger Phantasmak said...

Δικαιολογία Νο 7: Για να πηδήξω τουρίστριες/να πηδηχτώ με τουρίστες (Λες και δε θα πας διακοπές, θα πας σε γαμιστρώνα. Όσοι ξέρω που την ανέφεραν, μπάκουροι πήγαν, μπάκοθροι γύρισαν)

Τη φαντάζομαι την κατάσταση με τους συναδέλφους. Εγώ παίρνω e-mail συνέχεια από φίλους, συγγενείς και γνωστούς που με ρωτάνε πότε θα "κατέβω". Λες δηλαδή και έχω υποχρέωση να παρουσιάζομαι κάθε 3 μήνες στο "El Venizelos", όπως οι τραγουδιάρηδες που δεν πάνε στρατό και πρέπει να παρουσιάζονται κάθε μήνα στη μονάδα τους για τα τυπικά.

9/8/05 1:34 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Akoyse
kagouri moy
apopse tha fas to aggouri moy

ferthika katwtera
ki irthane dyo kotera

9/8/05 2:01 π.μ.  
Blogger Marina said...

Επειδή είμαι σκατούλα, εδώ και χρόνια πάω διακοπές κάθε Ιούνιο για
1) να ξεκουραστώ πραγματικά μακριά απο όλους 2) σε ήσυχες και καθαρές παραλίες χωρίς βαβούρα 3) να χαρώ την παρέα μου και 4) να κάνουμε ωραίες εκδρομές στα περιξ και 5) όταν γυρίσω ΚΑΝΕΝΑΣ δεν με ρωτάει πώς τα πέρασα γιατί κανείς δεν έχει φύγει ακόμη. Μόνο τα δόντια τους τρίζουν όταν σαδιστικά τους περιγράφω τα τοπία.
Α! Την υπόλοιπη άδεια την παίρνω τέλη Σεπτεμβρίου, όταν όλοι είναι σε ιδιαίτερα σκληρούς πάγκους..
Χιχιχι!

10/8/05 6:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

etoimazo taxidi monaxa gia parth mou sta megala nhsia tou myalou kai tou xarth mou...

u know who

12/8/05 12:20 π.μ.  
Blogger Loucretia said...

Αϊ νοου, αϊ νοου :-Ρ

12/8/05 11:29 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό (και παραγωγικό )Χειμώνα!!
Με πολύ κέφι για δουλειά!!


Άντε κάθε κατρεγάρης στον πάγκο του.

13/8/05 5:42 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Happy 2006!

2/1/06 6:02 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Enjoyed a lot! Alopecia effexor bikini teen pics california refinance

5/2/07 3:42 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... Term life insurance husband wife in england foot fetish Certified financial advisor us Information on butalbital apap caffeine tbmik pornstar titty fuck Villanova basketball players Pay fedex bill basketball tournament braket Erectile dysfunction enlarged prostate Adult toy store wisconsin milwaukee area Brittany's webcam international third party merchant accounts annual travel baggage insurance Discontinue wellbutrin

3/3/07 3:21 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Κύρια Είσοδος