Loucretia's

Κυριακή, Ιουλίου 22, 2012


Ευτυχια ειναι.... 

να βρισκεις ενα ξεχασμενο πενταευρο στις τσεπες του τζην σου.



Κυριακη σημερα και σε μια κριση νοικοκυροσυνης, απο αυτες που σπανιως με επισκεπτονται, εχω σηκωθει απο τις 6 το πρωι, εχω ετοιμασει φαγητο, εχω βαλει ρουχα για πλυσιμο, εχω συμμαζεψει το βομβαρδισμενο μου δωματιο.
Και απολαμβανω τον δευτερο καφε της ημερας. Αυτη την ωρα του πρωινου δεν την αλλαζω με τιποτα. Καφες, τσιγαρο και σερφαρισμα στο δικτυο, γρηγορες ειδησεις, γρηγορα πειραγματα με φιλους στο f/b, αναζητηση καμιας ενδιαφερουσας ταινιας, αλλα ξεχασα, ειναι καλοκαιρι και παιζουν κλασσικες ταινιες. Ευκαιρια να δω καποιες απ αυτες παρ' ολο που με πιανει θλιψη οταν ανεβοκατεβαινουν οι ασπρες γραμμες του χρονου πανω στις εικονες. Κι αυτα τα ξεθωριασμενα χρωματα σαν ξεθωριασμενες μνημες.
Συντομη διακοπη για να απλωσω τα ρουχα. Τελευταιο απλωνω ενα τζην και οπως το σηκωνω, πεφτει ενα πενταευρω απο τη τσεπη, καθαρο κ' πλυμμενο. Η μικρη ευχαριστη εκπληξη της ημερας που δικαιωνει τη συνηθεια μου να παραχωνω χαρτονομισματα και κερματα στις τσεπες μου. Βεβαια εδω να σημειωσω οτι απ αυτη τη συνηθεια μου εχει γινει το πλυντηριο σκετος κουμπαρας. Χαρακτηριστικος ειναι ο διαλογος που ειχα περυσι το καλοκαιρι με τον τεχνικο που ειχα φωναξει για να μου επισκευασει το πλυντηριο:
- "Καθαριζετε το φιλτρο του πλυντηριου;"
- "Μα βεβαια, πολυ συχνα"
- "Ωραια, ας το ανοιξουμε να δουμε μηπως εχει πιασει τιποτε, κατι κερματα βλεπω εδω"
-"Ε, θα ειναι απο τη τελευταια πλυση...."
- "Χμ...εδω εχουμε ενα πενηνταρικο, δυο δεκαρικα και ενα εικοσαρικο.....κρατηστε τα, ειναι συλλεκτικα πια!"
- ".............." (ειναι αυτο που παρακαλας καμια φορα να ανοιξει η γη να σε καταπιει)

Τα κρατησα βεβαια ως ενθυμιον του παλαι ποτε εθνικου μας νομισματος. Αν και με τα τοσα που εχουν γραφτει απο τοτε, ομολογω οτι πολλες φορες τα κοιταξα με ιδιαιτερο ενδιαφερον.
Προς το παρον στεγνωνω το 5ευρω και σκεφτομαι να παρω παγωτο. Ετσι δεν καναμε παλια οταν ειμασταν παιδια και βρισκαμε κανενα κερμα στο δρομο;
 Χωνακι ή ξυλακι;